ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bartender serverade en mellanöl för mycket – åtalas

Johan Mårtensson/Leif Oldenburg · 25 Okt 2013
Uppdaterad 25 Okt 2013

En liten, 4,2-procentig öl räckte för att bägaren skulle rinna över för kroggästen. Nu åtalas en bartender på en känd restaurang i Malmö för överservering.

klar

Artikellänk är kopierad

Bilden har ingenting med artikeln att göra.
Bilden har ingenting med artikeln att göra.Foto: TT

Polisen på plats hade sett hur kroggästen vinglade innan han blev serverad ölen, en 33-centiliters Hof. Men hur full mannen var råder det delade meningar om. – Jag var långtifrån drängfull, säger mannen själv i förhör.

Enligt polismannen som inspekterade pratade kroggästen dock sluddrigt och med mycket hög röst, och ramlade slutligen in i bardisken.

Bartendern nekar till brott och är förvånad över polisens agerande.

– Mannen hade precis kommit in på krogen och vakterna hade bedömt honom som helt okej. Om han verkligen var så full som polisen hävdar borde man väl ha tagit honom till en fyllecell. Nu tog man inte ens ett blodprov. Det verkade som om polisen mest var ute för att hitta något att anmäla.

– Jag har arbetat länge som bartender och nekat servering till många fulla personer. Den här anmälan känns bara förnedrande, säger bartendern.

Enligt Håkan Gustafsson från Malmöpolisens kroggrupp är fallet mycket ovanligt.

– Det länge sedan vi hade ett sådant här fall. Jag kan inte erinra mig när det senast var, säger Håkan Gustafsson.

Enligt honom kan det svårt att bedöma var gränsen mellan normal salongsberusning och riktigt fylleri går. Men det är inte tillåtet att servera någon som är påtagligt berusad.

– Det finns ofta fulla människor på krogarna men det gäller att vi ser själva serveringen, att personal räcker över ölen och tar betalt. Som bartender har du ett ansvar att servera Ramlösa eller Cola istället om personen har druckit för mycket, säger Gustafsson. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson/Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro