ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bartender slog man blodig – får stöd av krogchefen

Evelina Olsson · 8 Apr 2013
Uppdaterad 8 Apr 2013
Bartender slog man  blodig – jobbar kvar

Bartender slog man blodig – jobbar kvar Foto: Scanpix


Gästen slogs blodig av bartendern på den populära Malmökrogen. Nu döms bartendern för misshandel men får behålla jobbet.

klar

Artikellänk är kopierad

Krogen hade stängt för kvällen och de fyra berusade männen nekades därför inträde. Tumult uppstod och nu döms krogens bartender för misshandel av en av gästerna.

– Han gjorde rätt och borde premieras, säger krogchefen om bartenderns agerande. 

Hovrätten river upp Malmö tingsrätts friande dom och dömer bartendern för misshandel till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. Han döms även till att utge ett skadestånd på 6800 kronor till offret. Bartendern döms mot sitt nekande och menar att han bara knuffat männen i tumultet. Offret i sin tur uppger att han slogs blodig med fyra knytnävslag i ansiktet. Enligt förundersökningen fick offret full rörlighet i käken först en månad efter det inträffade och kunde inte öppna sitt ena öga på två veckor. Händelsen och den fällande domen kommer dock inte att påverka bartenderns jobb.

– Han handlade i nödvärn för att hjälpa sin kollega. Hovrättsdomen är horribel och domarna verkar helt sakna verklighetsförankring, säger krogchefen som följt ärendet i rätten.

Tingsrätten friade bartendern då man ansåg att händelseförloppet i den tumultartade situationen inte kunde klarläggas. Hovrätten anser däremot att offret och hans kompisar, trots sin berusning, lämnat en trovärdig berättelse som ska läggas till grund för bedömningen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro