ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bartendern: Så ska du göra om du vill beställa snabbt

Linnéa Borgert · 10 Feb 2017
Uppdaterad 28 Jun 2019
Det hjälper inte att vifta med kortet i baren. Tvärtom, menar Robin Haldert, barchef på Morfar Ginko i Stockholm.

Det hjälper inte att vifta med kortet i baren. Tvärtom, menar Robin Haldert, barchef på Morfar Ginko i Stockholm. Foto: Privat/Alex Segre / Alamy


Det kryllar av folk i baren och det känns som att du har väntat i evigheter. Hur gör man egentligen för att få beställa snabbare? Metro har frågat Robin Haldert, bartender och barchef på Morfar Ginko i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt Robin Haldert är det hela egentligen ganska simpelt – är du trevlig får du bra service.

– Man tar de som är trevliga och lugna, chilla personer. Svårare än så är det inte, säger han.

Det handlar helt enkelt om vanligt hyfs. Merparten är bra på det, men långt ifrån alla, menar Robin Haldert.

– Det som folk verkar har mest svårt för är att säga ”hej” och ”tack”. Det händer ganska ofta. Det är många som glider fram och bara säger ”stor stark”. Det är som om du skulle gå fram till en kassörska i en skobutik och säga ”skor”. Det kan vara bra att tänka på om du planerar att stanna på stället en stund och vill beställa igen, säger han.

Om ni är ett helt gäng som ska beställa finns det ett par saker ni kan tänka på. Dels för att underlätta för bartendern, men också för att vara schysst mot andra i baren som väntar på sin tur.

– Tänk ut i förväg vad ni vill ha. Det är vanligt att ett gäng på tre, fyra personer, som har fått vänta ganska länge, fortfarande inte vet vad de vill ha när det är deras tur. Det gör att det tar längre tid för dem efter, säger Robin Haldert och fortsätter:

– Det är samma sak med betalningen. De flesta har ju swish. Om man beställer tre öl så är det ju schysst om man kan dela upp betalningen själva.

Vad ska man absolut inte göra?

– Det absolut sista man ska göra är att vifta med kortet, knäppa med fingrarna eller vissla. Det är ett säkert kort för att få sämre service än vad du skulle fått annars.

Något annat man ska tänka på?

– Man ska inte beställa tre old fashioned vid midnatt när det är två rader kö i baren. Det är ett bra tips för att hålla bartendern på gott humor. Det är klart att man får beställa vad man vill, och de flesta bartenders vill så klart lägga så mycket kärlek som möjligt på sina cocktails, men i det läget blir det svårt.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro