ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Basisten spräcker pungen – slutför spelningen

Tomas Lundin · 3 Dec 2014
Uppdaterad 3 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Att spela bredbent rock för med sig risker. Under en spelning spräckte basisten i det holländska metalbandet Delain pungen – och fortsatte spela, skriver Gaffa. Under spelningen i Birmingham i november skulle bandet som vanligt bränna av konfetti-kanoner på scen. Eftersom bandet under den här spelningen var sex medlemmar i stället för fem blev det trångt på scenen och basisten Otto Schimmelpenninck blev träffad i skrevet när kanonerna gick av. 

”Den träffade mig bakifrån, i genitalierna. Även om smärtan var väldigt stark med en gång var jag mest sur på mig själv för att jag inte varit uppmärksam”, skriver han själv på Facebook

Och det blev bara värre. 

”Under nästa låt blev smärtan värre och jag kände att jag blödde.”

På något sätt lyckades basisten slutföra spelningen. Efteråt vittnar han om att pungen var ”stor som en grapefrukt”. Han fick föras till sjukhus och opereras för en spräckt testikel, skriver Gaffa. 

Det är oklart hur skadan kommer att påverka bandets fortsatta turnerande. Nästa år ska Delain på turné tillsammans med svenska Sabaton.I videon nedan går det att se hur konfettikanonerna smäller av och skadar Otto Schimmelpenninck runt 3.30 in i klippet.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro