ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Basketmatchen urartade –lärare i bråk med elever

Sebastian Chaaban · 21 Jan 2013
Uppdaterad 21 Jan 2013

Foto: Scanpix


Basketmatchen på gymnasieskolan urartade – då läraren började att slåss med två elever. Nu är läraren avstängd från skolan och polisanmäld. – Det är jättetråkig händelse för alla inblandade, säger skolans rektor.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under en basketturnering vid en gymnasieskola i norra Stockholm, i slutet av december, som känslorna gick överstyr. 

Matchen blev hårdhänt och händelsen eskalerade med att en lärare som var med och spelade, hamnade i slagsmål med två av eleverna från hans motståndarlag.  – Det blev en ganska hetsig stämning och tyvärr ledde det till hand­gemäng mellan personerna, säger skolans rektor. 

Den manlige läraren fick skrubbskador på ena armen och de två eleverna mindre skador och svullnader i ansiktet, enligt skolans anmälan till Arbetsmiljöverket. 

Polisen kom till skolan och förhörde de inblandade kombattanterna, som även uppsökte sjukvård för att dokumentera de  skador som uppkommit i samband med bråket. 

De två eleverna har polisanmält läraren, som i sin tur har polisanmält eleverna.  – Läraren är just nu tills vidare avstängd med lön från skolan, samtidigt som utredningen pågår. Det som har hänt är väldigt tråkigt för alla inblandade, säger rektorn.  Även den aktuella kommunen utreder slagsmålet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro