ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Basshunter frias på alla punkter

Aron Andersson · 14 Jun 2011
Uppdaterad 14 Jun 2011

Foto: Scanpix


Svenska popstjärnan Jonas "Basshunter" Altberg frias från misstanke för sexuella trakasserier. Målet avgjordes i skotsk domstol i dag.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag avgjordes målet mot svenska popartisten Basshunter. Han stod åtalad för sexuella trakasserier mot två kvinnor i Skottland under ett besök i landet. De två kvinnorna hävdade att Jonas Altberg, som Basshunter heter egentligen, hade ofredat dem, men domstolen valde att gå på försvarets linje, skriver Aftonbladet. Under dagen har rätten fått ta del av vad artisten tidigare uppgett till polis i förhör. – Jag vet att jag smiskade till en tjej. Hon hade greppat tag i min pung, sa han då. De två kvinnorna hade dock svårt att återge sina berättelser i rätten när de vittnade i mitten av maj och domaren hotade den ena med domstolstrots om hon fortsatte att ändra sin historia, skriver Aftonbladet. Dessutom framkom att kvinnorna fått betalt för att sälja berättelsen till tidningen Daily Record innan de polisanmält händelsen. Basshunter frias nu på alla punkter och domaren menar att tjejernas vittnesmål varken är "trovärdiga eller pålitliga".

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro