ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bäst eller sämst kommun, vem bryr sig – nu är det dags för medelmåttan

Ida Gustafsson · 22 Okt 2015
Uppdaterad 22 Okt 2015
Astrid Lindgrens värld är enligt Tankesmedjan i P3 ett typexempel på en halvbra upplevelsepark.

Astrid Lindgrens värld är enligt Tankesmedjan i P3 ett typexempel på en halvbra upplevelsepark. Foto: TT


Sveriges Radios Tankesmedjan har bestämt sig för att utse vilken kommun som är bäst – eller sämst – på att vara halvbra. Radioprogrammet har nominerat fyra ljumma kandidater till den lagom roliga utnämningen. Att vara bäst på att vara lagom är inte dumt”, säger kommunalrådet i Vimmerby.

klar

Artikellänk är kopierad

Kommunerna är varken bäst eller sämst. De är någonstans i mitten – de är helt enkelt halvbra. Det tunga ansvaret för att kora "Sveriges medelmåttigaste kommun" har Tankesmedjan i Sveriges Radio tagit på sig. 

För att göra det enklare för lyssnarna har de själva valt ut fyra kommuner som har lagom många invånare, de ligger i mitten befolkningsmässigt. 

► LÄS MER: Lagom mycket öl skyddar kvinnor mot hjärtinfarkt

Hittills har Vimmerby och Kalix presenterats som två ljumma kandidater till titeln ”Sveriges medelmåttigaste kommun”. Metro ringde hade ett lagom långt samtal med kommunalrådet Helen Nilsson (S) i Vimmerby om denna rätt så skapliga utnämning.Det är väl inte så dumt att vara nominerad i den här tävlingen? – Haha, att vara den bästa som är lagom, ser jag fram emot. Det är en strid i det också, det ser jag nu. Att vara bäst på att vara lagom är inte dumt. Man är vare sig för liten eller för stor, det är alldeles bra att vara lagom. Inte för sött eller för salt, säger hon. 

– Det är spännande att få vänta på att se om vi är bäst att vara lagom, säger Helen Nilsson (S). 

Tävlingen avslutas den 29 oktober. 

Helen Nilsson, kommunalråd (S) i Vimmerby.
Helen Nilsson, kommunalråd (S) i Vimmerby.Foto: Petra Genfors
klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro