ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bästa bilarna som du aldrig fick se

metro · 9 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I dag är konceptbilar nästan färdiga bilar som tillverkarna visar upp för att de vill se reaktionerna hos medier och allmänhet innan man trycker på produktionsknappen.Men alla bilar orkar inte rulla ända fram.Några av de senaste årens mest spännande konceptbilar blev tyvärr aldrig mer än koncept. Här är de bästa bilarna som aldrig blev av.

Ford 021 c

En amerikansk Ford är en manlig bil. Men 1999 lät någon ogenomtänkt produktionschef på USA-jätten en inredningsdesigner rita en minibil. Det blev gulliga 021 c, en modell som är så långt ifrån Forddesign man kan tänka sig. Trots entusiasmen från allmänheten kunde Ford inte förmå sig att bygga bilen. 

Volkswagen Microbus

År 2000 var retrobilen New Beetle en hygglig framgång och Volkswagen tittade i sitt historiska modellprogram för att hitta nya objekt. Folkabussen gavs en millenniedesign, men VW:s försäljning i USA störtdök och modellen ställdes in.  

Renault Fiftie

Fransmännen jobbar mycket med design men har aldrig hoppat på retrovågen. Ett undantag är Renault Fiftie från 1996 som var en hyllning till 50-årsjubilerande Renault 4 CV, en klassiker i Frankrike

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro