ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bästa festivalmaten för alla plånböcker

Metro · 12 Aug 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
– Vi kommer att ha öppet så länge som folk kommer hit, säger Bodi Zetal på Linnéplatsens gatukök.

– Vi kommer att ha öppet så länge som folk kommer hit, säger Bodi Zetal på Linnéplatsens gatukök. Foto: Henrik Brunnsgård


klar

Artikellänk är kopierad

Dyrt eller billigt. Restaurangtält eller finkrog. Inne på Way Out West och strax utanför finns något för alla smaker. Metro guidar dig till sjyssta matställen för alla plånböcker.

Budget

Sög semestern upp större delen av din lön? Har du låtit kontokortet svettas i jakten på den perfekta festivaloutfiten och måste därför snåla in på matkontot under Way Out West? Misströsta inte. Inne på festivalområdet finns kravmärkt mat som inte får saldot att sina. Även strax utanför Slottskogen finns flera budgetvänliga alternativ, som Linnéplatsens gatukök där ägaren Bodi Zetal håller på att rusta inför festivalen.– På fredag och lördag stänger vi egentligen klockan 23 men vi kommer att ha öppet så länge som folk kommer hit, säger Bodi Zetal, som tog över gatuköket för två månader sedan.

Gatuköket har inga sittplatser inomhus och efter klockan 20 på kvällen sker serveringen enbart genom en kiosklucka. Därför finns inga som helst krav på någon klädkod ˆ fritt fram att väcka hungern genom att rulla sig i lera alltså.– Alla är välkomna hit. Folk brukar gilla vår kebab och falafel, jag gör såsen till dem själv med eget recept, berättar Bodil Zetal.Prisklass: 50–100 kronor.

Tips på matställen: Linnéplatsens gatukök. Adress: Linnéplatsen.

– Så länge kunderna är trevliga är vem som helst välkommen, säger Polly Pehlivanidou på Taverna Mykonos.
– Så länge kunderna är trevliga är vem som helst välkommen, säger Polly Pehlivanidou på Taverna Mykonos.Foto: Henrik Brunnsgård

Mellan:

Den som blir så frusen av konserttittande att det enda som värmer är den halvfyllda plånboken i fickan kan vilja söka upp en värmande restaurang. På Taverna Mykonos behöver ingen byta ut sina festivalleriga skor för att få äta deras grekiska mat.– Nej, vi är väldigt enkla av oss. Så länge kunderna är trevliga är vem som helst välkommen, säger delägaren Polly Pehlivanidou.

Trots att Taverna Mykonos ligger nära Way Out West har hon inte märkt av någon ökning av besökare under festivalen.– Men de som kommer hit rekommenderar jag att äta Pikilia, en tallrik med både souvlaki, moussaka och biffteki, säger Polly Pehlivanidou.Prisklass:Huvudrätter 100 till 200 kronor.

Tips på matställen:

Taverna Mykonos. Adress: Linnégatan 58.Kontiki Slottsskogen Adress: Storängsgatan 2.Kalaya Thai Kitchen Adress: Olivedalsgatan 13.

Till Pelle Davidsson går det bra att komma i träningsoverall, även om standarden på maten är hög.
Till Pelle Davidsson går det bra att komma i träningsoverall, även om standarden på maten är hög.Foto: Henrik Brunnsgård

Lyx

Har du vunnit på lotto eller känns plånboken ständigt överfull? Då kan det vara läge att lyxa till festivalupplevelsen med en finmiddag på till exempel Hos Pelle på Djupedalsgatan nära Slottskogen.  I onsdags öppnade restaurangen efter sommaren och dukar åter upp sin fasta trerättersmeny med vinpaket.–  Vi har väldigt höga ambitioner med allt vi gör men att säga att vi är en lyxrestaurang kan skrämma bort folk, säger Pelle Danielsson, kock och krögare.

Trots att kostnaden för en middag ligger i den högre prisklassen har Hos Pelle ingen klädkod.– Nej, det går bra att komma i träningsoverall om man vill det, säger Pelle Danielsson.Prisklass: Huvudrätter från 210 kronor och uppåt..

Tips på restauranger:Hos Pelle. Adress: Djupedalsgatan 2.Kock & Vin: Viktoriagatan 12.Stearin. Adress: Tredje Långgatan 8.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro