ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bästa frukosten i Göteborg

Sara Berndtsson · 23 Aug 2018
Uppdaterad 23 Aug 2018

Foto: Pixabay


Det är få saker som går upp mot en riktigt lyxig helgfrukost. Det är mysigt att vara hemma, men det allra bästa är att komma till dukat bord. Så ta en vän under armen och ge dig ut på frukostäventyr i helgen. Checka in på hotell för bara en liten stund eller strosa runt i ett nyvaket Haga.

klar

Artikellänk är kopierad

Hotell Pigalle

Södra hamngatan 2a, GöteborgFrukosten serveras måndag–fredag kl 06.30-10, lördag kl 07.30–10, söndag kl 07.30-11.

Mitt i Brunnsparken ligger detta romantiskt inredda boutiquehotell. Dämpad belysning, levande ljus, sammetsfåtöljer och lyxiga krusiduller för tankarna till ett smäktande 20-tals hotell. Här får du lika mycket avkoppling oavsett om du checkar in över natten eller bara för en stund, i baren eller i restaurangen. Varje morgon serveras en helt ekologisk frukostbuffé där råvarorna handplockats av lokala producenter. Njut av frasvåfflor och omelett, nybakt bröd, goda ostar och pålägg högst upp under taknocken eller ute på den lummiga takterassen.

Le Petit

Haga Nygata 2, GöteborgFrukost serveras från kl 08.00 alla dagar.

I mysiga Haga, längst ner på kullerstensgatan hittar du denna prisvärd frukostbuffé. Det är trångt och mysigt, men utrymmet vid disken välfyllt av allt en kan önska sig till frukost. Ägg, juice, yoghurt, scones och färsk frukt. Och kanske viktigast av allt, marmelad och hembakt bröd samt påtår på kaffet. Hos Le Petit är det rustikt och vackert. I alltifrån inredningen med kantstötta och udda möbler till utbudet av bröd, kakor, bullar och tårtor. Allt är bakat från grunden och serveras i rejäla portioner som skapar både njutning och sockerkickar.

Hotell & Ristorante Bellora

Kungsportsavenyn 6, Göteborg

Frukosten serveras mellan kl 07.30–10.30

Bellora håller drömmen om Italien levande även i Göteborg. Detta är stället som gör sig riktigt bra att starta dagen på med sin kontinentala stämning, men frukosten är mycket mer än espresso och croissant på stående fot. Här serveras vad de själva kallar en Italiensk bondfrukost, av det lyxigare slaget. På buffén hittar du Italienska delikatesser som pistagesmör, mortadella och mozzarella. Brödet är hembakt och den varma delen erbjuder både kryddiga lammkorvar och stekta champinjoner. För den som vill lyxa det ännu mer rekommenderas ett besök på måndagar, då utlovas extra allt. Extra mycket Italien och extra gott. Väl värt att testa!

Sara Berndtsson

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Berndtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro