ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bästa kartorna: Google Maps eller Apple Kartor?

Aron Andersson · 13 Dec 2012
Uppdaterad 13 Dec 2012
Apple Kartor

Apple Kartor


klar

Artikellänk är kopierad

Google Maps
Google Maps

Efter Apples stora kartfiasko är nu Google Maps tillbaka i Iphone. Men vilken tjänst är egentligen bäst i dag?

När Google Maps hittat tillbaka till Iphone är det en mer avancerad version än tidigare. Apples egna kartlansering slutade med att chefen för avdelningen, Scott Forstall, tvingades lämna företaget, men sedan dess har en del hänt även med Apples kartor. Så här står sig tjänsterna i dag:

”Google maps”

Kartorna: År av erfarenhet har gjort Googles kartor till marknadens bästa. Här finns information om kollektivtrafik, restauranger, butiker och Google hittar nästan alltid rätt. Gatuvy: Äntligen finns Googles gatuvy till Iphone. Det fungerar både snabbt och felfritt. Satellitbilder: 3D-läget är inte lika avancerat som i Apples kartor, men det behövs inte riktigt heller när gatuvyn är så överlägsen. Navigering: En ny röstnavigering är precis av Google Maps behöver även om den grafiskt lämnar lite att önska. Slutsats: Kartorna och deras information är i slutändan det viktigaste i en navigeringstjänst. Där är Google fortfarande överlägset.

”Apple kartor”

Kartorna: Det finns fortfarande luckor och brister i kartorna. Framförallt saknas samma innehåll, med omdömen och recensioner, som i stället hämtas från andra källor, som Yelp. Gatuvy: Nej. Satellitbilder: Apple har använt svensk teknik för att ta fram 3D-kartor, vilket är en finurlig funktion, om inte helt funktionell. Navigering: Röstnavigeringen i ”Kartor” kan ersätta bilens gps redan i dag. Den är lika grafiskt angenäm som Apples övriga program. Slutsats: Navigeringsfunktionen fungerar riktigt bra och ”Kartor” har flera finesser. Men kartorna brister fortfarande och gatuvy saknas helt.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro