ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bästa krogarna att besöka på Västkusten i sommar

Sara Berndtsson · 28 Jun 2018
Uppdaterad 28 Jun 2018
 Gunnebo Krog & Kaffehus

Gunnebo Krog & Kaffehus Foto: Lina Ikse


Ge dig ut på vägarna i sommar och låt hungern styra dig rätt. Det finns mycket att upptäcka längs västkusten, från Smögenbrygga i norr till Falkenberg i söder. Här är några av stoppen du bara inte får missa för en lyckad semester.

klar

Artikellänk är kopierad

HamnskjuletStrandvägen 40, Bohus-Malmön

Ta båten, om du har en sådan, eller packa bilen full av vänner och ta linfärjan för att tryggt komma i land och parkera utanför Hamnskjulet på Västkustpärlan Bohus-Malmön. Mitt i hamnen, med utsikt över Åbyfjorden inlopp serverar denna skärgårdskrog fisk, skaldjur och grönsaker från trakten. Avnjut klassiker som smörrebröd, löjrom och gubbröra eller en fräsch citrus-stinn ceviche. Och har du tröttnat på fisk efter en semester på västkusten, ingen fara. De finns riktigt frasiga och smakfulla pizzor att avnjuta och väl utvalda viner att hälla i glaset.Öppettider: Sommartid, alla dagar från kl 12.00

Aska BBQBonnagården 206, Falkenberg

Eld, rök, kol och god mat är grunden hos Aska på Skrea Backe i Falkenberg. Med inspiration från hela världen och svenska råvaror går grillar och rök varma hela sommaren. Här fyller du en bricka med det mest lockande du hittar på menyn och slår dig ner vid ett av långborden. Brisket, revben, majskolv, och potatis kanske? Det är totalt oundvikligt att inte skaffa sig nya vänner över en måltid här längs långborden. Men oroa dig inte, kallprat är inte ens uppfunnet – den goda maten går det att snacka om riktigt länge.Öppettider: Onsdag-lördag 17.30-sent, Söndag 12-17

Gunnebo Kaffehus & Krog Kristina Halls väg, 431 36 MölndalDet som odlas i slottsträdgården, eller betar kring ägorna runt Gunnebo Slott hamnar allt som oftast i någon form på tallriken i restaurangen eller i bageriet. Här är allt ekologiskt och krav-märkt och med de fantastiska omgivningarna är allt du stoppar i dig garanterat bra för kropp och själ. Det är en riktigt grönsaksdröm som serveras vid lunchtid. Med de mest smakfulla kombinationer du kan tänka dig och garanterat kommer att längta efter. Här serveras en modern husmanskost som är allt annat än brun och tråkig.Öppettider: Varje dag 11-17.

pil
Fler krogar att besöka på Västkusten i sommar

The Barn – en hamburgare passar alltid bra, både på Smögenbrygga och på Storkökets uteservering i Göteborg.Ljungkiles Havsdelikatesser – sväng in och köp med picknick till stranden eller ät något på stående fot. Skaldjur, fisk och lätta luncher tillagade och utvalda med en stor dos kärlek och mycket kunskap.Lilla Napoli – en sommar utan Sveriges bästa napoletanska pizza i Falkenberg är inte komplett. Bara åk dit!Restaurang Styrsö skäret – en riktig klassiker i magiskt vacker miljö i Göteborgs södra skärgård.Happy Fish – vid foten av Varbergs fästning kan du äta mat som gör dig glad från havet. Knarrholmens Restaurang – på SKFs gamla semesterö kan du numera äta Västkust-inspirerad mat i den nybyggda restaurangen.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Berndtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro