ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bästa nyårsfirandet inför 2018 i Göteborg

Jesper Lögdahl · 27 Dec 2017
Uppdaterad 26 Feb 2018
Var är du när 2017 blir 2018?

Var är du när 2017 blir 2018? Foto: Alamy


På söndag ringer vi ut det gamla och ringer in det nya. Nyårsafton är en härlig kväll, men du kanske inte vet vad du ska göra på årets sista skälvande timmar? Lugn. Här kommer nyårstipsen som ett brev på posten. Gott nytt år!

klar

Artikellänk är kopierad

Olssons Vin

Tredje Långgatan 9.

Du behöver inte vänta tills kvällen för att fira av 2017. Börja dagen med en strålande nyårslunch på Olssons Vin på tredje lång. På den lille fine vinkrogen kan ni njuta av ett glas iskall skumpa och en skaldjursplateu. Det finns även charkisar för den som inte gillar havsdjur. Bra start minst sagt.

Yaki Da

Storgatan 47.

För den som vill äta gott och sedan dansa in det nya året är Yaki Da ett perfekt val. Först avnjuter ni en god middag högst upp i huset på Yaki Da Restaurangen för att sedermera trippa ner till dansgolven. Sannolikt kommer det vara extremt mycket folk så det kan bli många nyårskramar både till höger och vänster.

Gothia Towers

Mässans gata 24.

Vill du äta gott och vakna upp på ett hotellrum 2018? Ta in på Gothia Towers. Här finns det diverse roliga paket för nyårsaftonen. Bland annat en trerätters på italienaren Ristoria som ackompanjeras av en härlig övernattning. Perfekt för den som vill ha semester i sin hemstad och se ut över ett nyårssprakande Göteborg när klockan slår tolv.

Taverna Averna

Tredje Långgatan 7.

På den internationella bistron Taverna Averna på tredje lång serveras det på aftonen en nyårssupé med start klockan 20.00. Bubbel, ostron och god mat erbjuds till den som både är törstig och hungrig på årets sista dag. Skåla med någon du tycker om vid tolvslaget och glöm inte att krama personalen!

Götaplatsen

Vill ni ha ett perfekt och storslaget avslut på året så ta er till Götaplatsen där det vid tolv firas med raketer och total glädje. I år det Emma Knyckare som håller i firandet och för tredje året i rad har poeten Emil Jensen skrivit en nyårstext som ska hjälpa oss över till 2018. Note to self: Ta INTE med egna fyrverkerier. Det är strängeligen förbjudet att avfyra raketer i centrala Göteborg, säger polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro