ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bästa sparräntan

Anders Göransson · 23 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Trist och småfegt – ja, kanske det. Men många småsparare har tröttnat på svajiga börskurser och åter­går till vanliga spar­kon­ton, som faktiskt har hygglig ränta.Fond- och aktiespararna har haft dystra tider. Sedan årsskiften har Stockholmsbörsen backat med närmare 40 procent – och få vågar lita på att det har vänt. Samtidigt ligger räntan på vanliga sparkonton högre än på många år. – Sparkonto är ett jättebra och tryggt alternativ nu när du kan få räntor på över sex procent. Välj det konto som ger bäst avkastning, helst utan uttagsavgifter, säger Per Hammarlund, redaktionschef på tidingen Privata Affärer.

Det går att hitta räntor på över fem procent med fria uttag, och över sex procent om du är beredd att binda dina pengar en tid. Med en inflation på drygt fyra procent blir det ingen större avkastning, men den är säker.

Av de konton som har fria uttag men inga krav på bindningstid eller minsta belopp ligger för närvarande Amfa Finans och Parex Bank högst med 5,60 procents ränta, enligt en sammanställning från Konsumenternas Bank- och fi­nansbyrå. Men den som är beredd att binda pengarna i två år kan få upp till 6,25 procents ränta hos Collector.Samtliga konton härintill omfattas av insättningsgarantin på 500 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro