ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Bästa stand up-komedierna på streamingtjänsterna

Gustaf Larsson · 24 Feb 2018
Uppdaterad 24 Feb 2018

Foto: IBL/Wikimedia Commons


Har du ingen möjlighet att besöka scenerna för att uppleva ståuppkomik behöver du inte sörja. Det finns en hel uppsjö av föreställningar på streamingtjänsterna. Metro har tittat på några av de roligaste.

klar

Artikellänk är kopierad

”The standups” (Netflix)

Sex av humorvärldens mest lovande stjärnor intar scenen för varsin halvtimmes ståuppkomik. Missa inte avsnittet när Fortune Feimster pratar om hur det är att vara en lesbisk kycklingälskare, eller Beth Stelling som bryter mot “100-millimeters-regeln”.

”Sarah Silverman – A speck of dust” (Netflix)

När hon efter en sjukhusvistelse är tillbaka på scenen skämtar hon om just det. Det är såväl mörkt, dramatiskt som väldigt roligt.

Foto: David Buchan/Variety/REX
Foto: David Buchan/Variety/REX

”Amy Schumer – The leather special” (Netflix)

Om du inte hade lyckan att se Amy Schumer vid sitt Sverigebesök, eller bara vill ha mer, kan du se hennes föreställning på Netflix. Hon pratar om sex, dejting och det “absurda kändisskapet”.

“Messiah – den missförstådda profeten” (Cmore)

Årets manliga ståuppkomiker 2017 var under samma år ute på vägarna med sin bejublade soloturné ”Messiah – den missförstådda”. Nu går showen att se i sin helhet på Cmore.

”Jerry Seinfeld: I’m telling you for the last time” (Netflix)

En föreställning från 1998 när Seinfeld efter sin självbetitlade tv-serie återvänder till sina rötter – scenen. Lika delar nostalgi som tidlös humor gör den till en väldigt rolig timme av komik.

“Henrik Schyffert: The 90’s – ett försvarstal” (Netflix)

Schyfferts mest bejublade föreställning, som i stort sett låg till grund till svenska komiker att anamma “ett allvarligt parti i mitten”. För det är just det: Humor, allvar, humor.

Foto: IBL
Foto: IBL

“HBO comedy half-hour” (HBO)

HBO:s humorspecial där de i 15 avsnitt visar klassiska ståupp-rutiner. Missa för Guds skull, eller din egen, inte Dave Chappelles rutin.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro