ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bästa tillbehöret till burgaren – så gör du

Jonas Cramby · 7 Jul 2018
Uppdaterad 7 Jul 2018
Testa göra tater tots istället för pommes frites.

Testa göra tater tots istället för pommes frites. Foto: Pixabay


Tater tots är klassisk amerikansk skolmat av halvfabrikatssnitt som med lite extra omsorg och goda ingredienser blir till knaprig comfort food och ett fantastisk tillbehör till burgare och mackor. Så här gör du det enkelt hemma eller i stugan.

klar

Artikellänk är kopierad

Sommartid är burgartid och de flesta skräpmatsintresserade har vid det här laget fått koll på hur man gör en riktigt bra hamburgare från grunden. Då är det värre med de hemgjorda friesen – alldeles för ofta blir de plågsamma pommesförsöken saggiga, oljiga och trista. Så hur får man egentligen till ett perfekt krämigt inre och superknaprigt yttre på sina pommes?Svar: Man gör tater tots istället.

Så här gör du: ½ kg bakpotatis2 vitlöksklyftor1 msk vetemjöl1 tsk salt1 dl riven parmesanostmatolja till fritering

Sätt på ugnen på 225 grader. Baka potatis och vitlök mitt i ugnen cirka 40 minuter, tills de mjuknat. Låt svalna, gröp hur skalet och pressa genom en potatispress. Blanda med vetemjöl, salt och parmesan och pressa ut den rostade vitlöken ur sitt skal, och gojsa ihop allt till ett kompakt mos. Forma potatismoset till ett gäng 3×2 cm långa tuber, tänk pyttesmå läsk­burkar och värm sedan upp oljan till 180 grader,fritera dem sedan ett par åt gången cirka 5 minuter, tills de är gyllenbruna och frasiga. Låt rinna av på ett papper. Smaka av med salt och ät till burgaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro