ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bästa uteserveringarna i Malmö

Linda Dahl och Lena Ilkjaer · 25 Maj 2018
Uppdaterad 25 Maj 2018

Foto: Pixabay


Äntligen kan vi njuta av varma soliga dagar. Nu börjar den ständiga jakten på var du kan hitta bord på en mysig uteservering med både bra mat och härlig stämning. Här är några av våra favoriter just nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Dubbel Dubbel Det som skulle kunna ha varit vilken tråkig asfalterad Möllan-bakgård som helst blir en exotisk oas om sommaren. Det uppbyggda trädäcket i ena hörnan är omsluten av grönska, inramad av kulörta lyktor och har en myshörna av drop-in platser inbäddad i mjuka kuddar. Inte helt otippat känns det som att du lämnat Malmö för en kväll och landat i en osvensk avslappnad semesterkänsla. Att du dessutom serveras smarriga tolkningar av det asiatiska köket, främst inspirerat av kinesiska smaker och personliga varianter av dim sums gör inte det hela sämre. Tempeh- eller sidfläsk fyllda mantao är publikfriande gott, lammsalladen och tempeh i sichuansås är stående favoriter och köttet på char siu revbenen är saftigt och sönderfallande mört. Istället för att beställa en sista minuten resa, boka ett bord här.

Simrishamnsgatan 14040 12 58 55www.dubbeldubbelmalmo.se

Far i hattenNär de första solstrålarna tittar fram genomgår Far i Hatten en förvandling. Insidan vänds ut och blir till en kombination av dansk familjehave, tysk biergarten och en förväxt trädgårdsfest. Dagtid langas det ut lika mycket våfflor, kaffe och glass som bärs. Sönderlekta barn och föräldrar samsas om att bryta ihop och komma igen. När dagen går mot kväll byts familjeröj mot dj:s, konserter och ös. Trots den massiva anstormningen av gäster tummar man inte på matkvaliteten. På löpande band serveras stenugnsbakade pizzor med kreativa toppings efter säsong och mellanrätter med noga utvalda råvaror från lokala producenter. Det är folkligt, festligt och oftast fullsatt. Alla löften om vad ett etablissemang som ligger i världens näst äldsta folkpark bör leverera infrias här.

Folkets Park040-6153651www.farihatten.se

BastardBastard har hållit sin ställning som stans hetaste krogadress i närmare tio år, och den röjiga stilen med tatuerade kockar, smakpackade mellanrätter, naturviner och innovativa cocktails känns fortfarande fräsch. Här var man bland de första i stan att servera riktigt bra hantverksmässiga pizzor ur vedugn på den bohemiskt mysiga innergården – och de, liksom uteserveringen i sig, är fortfarande bland de bästa. Kräsna klassicister tillfredsställs med italienskt stuk (tomat, mozzarella, ‘nduja och oregano) och de som är ute efter säsongssmaker väljer den som just nu toppas med Wrångebäcksost, de asiatiska kålbladen Tokyo bekana och grön sparris.

Mäster Johansgatan 11, Malmö040 12 13 18www.bastardrestaurant.se

pil
Andra härliga uteserveringar

Carib Creols nyöppning – vi ser fram emot karibiska drinkar, spontandans till baktakter och Niklas Wenerheims tolkningar av karibisk mat – allt under bar himmel i Folkets Park.Saltimporten Canteen – en av Sveriges bättre luncher i ruffig industriell hamnmiljö.Boulebaren – No work and all play och helt okej fransk bistromeny.Asuka – Sushi på en solig ponton i Malmös småbåtshamn, Dockan.Strandhuset i Sibbarp – kombinationen cykelutflykt, minigolf och vällagad finmat är oslagbar.Mineral – Mysig hipsterkänsla, naturviner och vegansk mat under kulörta lyktor och grönska.Slottsträdgårdens kafé – räkmacka och rosé i prunkande trädgårdsmiljö.Malmö Saluhall – Malmös bästa pitstop både från och till stranden.

Linda Dahl och Lena Ilkjaer, Matkaravan Malmö

klar

Artikellänk är kopierad

Linda Dahl och Lena Ilkjaer
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro