ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bästa webbtipsen 2010

metro · 29 Dec 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
En samling med några av världens första färgfotografier är mest läst bland Metros webbtips.

En samling med några av världens första färgfotografier är mest läst bland Metros webbtips.


klar

Artikellänk är kopierad

Under året som gått har vi tipsat om både webbtjänster och mobil-appar i Metro  Här är listan över de länktips som uppskattats mest. Det blev en blandad lista med allt från spel till nyttigheter, och några överraskningar.Listan över mest populära appar hittar du här

5 i topp – årets webbtips

1. Blogg samlar världens tidigaste färgfotografierHär är en samling av några av världens tidigaste färgfotografier. Det är lustigt hur “modern” eller nutida sekelskiftet ter sig bara för att det avbildas i färg, när man är van att se miljöerna och människorna i svartvitt.

Kolla länken: nanok.com/cno

2. Trettio bra fysikspel samlade på en platsDet är något som fängslar med spel som bygger på ”realistisk” fysik. Här är en samling om 30 stycken sådana spel – alltså spel som bygger på att simulera verklighetens egenskaper. Här får man pröva på allt från att slunga stenar mot slott och spela basket.

Kolla länken: nanok.com/30f3. Rolig hjärngympa. Här är sidan för dig som gillar hjärngympa. På ”Games for the brain” har man samlat ihop en mängd kluriga och roliga små spel där man får tänka till lite extra. Här finns inte bara klassiker som Sudoku och Kinaschack, utan också Gissa Flaggan, Följa färger och ”Pengar på Mars”.

Kolla länken: nanok.com/gft

4. Gör porträtt levande.Gå in på sidan, ladda upp ett foto (genom att klicka på ”change” och “upload”) och sedan väntar du några sekunder. Strax har sidan skapat en rörlig version av ditt huvud, som blinkar och följer muspekaren. Sedan kan du byta hår, lägga på skägg och mustach – ta ett foto och skicka vidare.

Kolla länken: nanok.com/mpc

5. Så lever du livet utan ånger. Länken till ett inlägg om döendes ånger. Inlägget är skrivet av en vårdare som i många år tagit hand om döende patienter under deras sista tid. Här sammanfattar han vad patienterna ångrar mest efter ett långt liv – och det är information värd att begrunda.

Kolla länken: nanok.com/rod

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro