ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Båstad är näringslivets Almedalen”

Johan Mårtensson · 8 Jul 2013
Uppdaterad 8 Jul 2013

Tenniseliten har samlats – men också eliten inom svenskt näringsliv. "Båstad är näringslivets Almedalen", säger Thomas Wallén, tävlingschef för Swedish Open.

klar

Artikellänk är kopierad

Thomas Wallén, tävlingschef för Swedish Open.
Thomas Wallén, tävlingschef för Swedish Open.Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix

Finansmannen Christer Gardell. Erik Paulsson. Ericssons vd Hans Vestberg och Alfa Lavals vd Lars Renström. Listan över ”maktspelare” på plats i Båstad kan göras lång.

– I princip samtliga börs-vd:ar är här nu under tennisveckorna, säger Thomas Wallén.   

Enligt honom är det en tydlig tendens att toppar inom näringslivet söker sig till Båstad under turneringen för att bygga nätverk och prata business.

– Det är affärer på förmiddagen och tennis på eftermiddagen. Tennis är en väldigt populär sport inom näringslivet och många näringslivstoppar spelar själva en del. Många av dem växte upp när Björn Borg härjade som mest och alla ville spela tennis, säger han.

En som inte missar tennisveckorna i Båstad är Jan Olsson, Nordenchef på Deutsche Bank.

– Båstad är en mycket bra plats för att träffa beslutsfattare inom näringslivet. Vi är där för att bygga nätverk och relationer, säger Jan Olsson, som besökt tennisveckorna sju år i rad, till SvD Näringsliv.

Fastighetsmannen Erik Paulsson har aktivt jobbat för att göra tennisveckorna till riktiga affärsveckor.

– Jag försöker träffa olika affärsbekanta, mingla, bygga förtroende och utbyta information om vad som händer inom turistnäringen, säger Erik Paulsson till SvD Näringsliv.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro