ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Batmanning – ny trend på nätet

Edvin Gepertz · 9 Sep 2011
Uppdaterad 9 Sep 2011
Metros reporter testar nya trenden.

Metros reporter testar nya trenden. Foto: Christina Blom


Först stel som en planka, sedan hopkurad till uggla – nu ska man hänga och dingla.

klar

Artikellänk är kopierad

Huvudet ner och fötterna upp. Armarna längs med sidan. Den nya flugan som sprider sig på nätet handlar om att man ska hänga som en fladdermus. Metros reporter, som provat på batmanning, rekommenderar skor med bra friktion på ovansidan och välstretchade vader. Frågar du doktorn bör du inte ägna dig åt den nya flugan över huvud taget.

– Det låter lite våghalsigt, man bör nog vara försiktig, säger Mona Hansson på sjukvårdsrådgivningen i Göteborg.

För bästa effekt kan du föreviga ditt liv som fladdermus och lägga ut på lämpligt socialt nätverk.

– Du kan inte bara skriva om dina kompisar och vad du gör. Du måste ha ny information hela tiden och därför tror jag sådana här flugor blir av. Hela tiden hakar man på sådana här grejer, säger antropologen Katarina Graffman.

Hon tror att nätets ständiga närvaro gör att framför allt unga människor letar efter något att dela med sig av och det har blivit viktigt att hela tiden stärka sin plats i kompisgänget.

– För det handlar hela tiden om att positionera sig i sin grupp och i skolan. Det pågår hela tiden och det är jätteviktigt att man är den som får mycket bekräftelse och många kommen

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro