ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Batra om att vara gift med partiledaren: “Måste skämta om det

Alva Forsberg Fierro · 18 Maj 2016
Uppdaterad 18 Maj 2016
Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra är sedan 2002 gift med komikern David Batra.

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra är sedan 2002 gift med komikern David Batra. Foto: TT/ Montage


Komikern David Batra blev tvungen ändra delar i sina stand-up shower när hans fru blev ny partiledare för Moderaterna. Det blir som elefanten i rummet-känsla annars”, berättar han i Framgångspodden.

klar

Artikellänk är kopierad

Komikern och författaren David Batra, 43, har ofta dragit skämt om relationen till sin fru under sina stand-up shower. Men i samband med regeringskrisen 2014, då Anna Kinberg Batra, 46 utsågs till Moderaternas nya partiledare, blev det läge att stuva om i repertoaren, skriver Aftonbladet.

– Jag var mitt ute på turné och hade inga skämt om henne egentligen. Jag skämtade om att vara gift och relationer och sa ”min fru”, men fram tills dess tänkte alla bara på vilken kvinna som helst. Helt plötsligt blev det inte så längre, utan folk tänkte ”bing”, det är ju hon! Nu handlade det helt plötsligt inte om en fru längre, utan om en politiker, säger David Batra i podcasten ”Framgångspodden”och fortsätter:

►LÄS MER: Så såg politikerna ut som unga

– Det blir som elefanten i rummet-känsla annars. Folk kanske viskar till varandra ”han är ju gift med henne, kommer han säga något om det”, känner man, så då måste jag ju ha det.

Trots att många i publiken nu kan se David Batra med nya mer kritiska ögon, är han inte särskilt orolig för att skämten skulle ha någon förödande effekt.

– Som tur är känner jag att jag hållit på så pass länge och är känd som komiker. Jag har haft turen att bygga upp en stor publik som fattar vad jag håller på med, så det känner jag mig trygg med, säger han i podden.

►LÄS MER: Moderatledarens miss – trodde Falun låg i fjällen

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro