ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Battle royal-jättarna i storbråk – PUBG stämmer Epic Games

Erik Glanell · 29 Maj 2018
Uppdaterad 29 Maj 2018
Likheterna är onekligen stora mellan de två succé-spelen.

Likheterna är onekligen stora mellan de två succé-spelen. Foto: Epic Games/PUBG corp


Likheterna är för stora. Det tycker Playerunknown's battlegrounds-utvecklaren som nu stämmer största konkurrenten Epic Games för upphovsrättsintrång.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är inte bara på en ö i havet som det fajtas för fullt. Även utanför spelet är det hetsig stämning när det kommer till battle royal-jättarna PUBG och Fortnite.

Enligt The Korean Times anklagar spelutvecklaren PUBG, ett dotterbolag till Bluehole,  Epic Games och deras spel Fortnite för plagiat. I slutet på förra veckan nådde bråket en ny nivå när det blev känt att PUBG stämmer sina konkurrenter för upphovsrättsintrång. En stämningsansökan som lämnades in i januari men som alltså blev känd först nu.

Anledningen till bråket är enligt talespersoner för PUBG inte om det faktum att båda spelen har ett battle royal-läge. I stället menar de att det är företagens historia och de, enligt Bluehole, stora likheterna som gör ämnet extra känsligt.

PUBG använder nämligen Unreal Engine 4, en spelmotor som är utvecklad av Epic Games. Företagen har därför ända sedan utvecklingsfasen av Playerunknown’s battlegrounds varit samarbetspartners.

LÄS MER: ”PUBG är en av de största esporterna inom ett år”

”Det finns flera olika problem men alla andra som har släppt ett battle royal-spel har gjort sin egen grej. Däremot var det Epic Games som gjorde ett spel som har många liknande element med vårt och det är det som är vårt bekymmer – att det var Epic Games”, säger Blueholes vd Changhan Kim i en intervju med PC Gamer i september förra året.

Därför stämmer de Epic Games för att få klarhet i om likheterna i Fortnite är att räkna som ett upphovsrättsintrång.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro