ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bättre än väntat för varslande Electrolux

TT · 26 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Electrolux, som i slutet av förra veckan flaggade för flera fabriksnedläggningar i Europa, redovisar en vinst före skatt på 2 244 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Under samma kvartal i fjol gjorde vitvarujätten en vinst före skatt på 1 192 miljoner kronor.Analytiker hade i snitt räknat med en vinst före skatt på 1 170 miljoner kronor enligt en sammanställning av prognoser gjord av Reuters.Omsättningen steg från 26 349 miljoner till 27 617 miljoner kronor, mot väntade 27 219 miljoner kronor.

Vd Hans Stråberg skriver i rapporten att bolaget lyckats uppnå en rörelsemarginal på över 8 procent under kvartalet. Men priserna på många råvaror har åter börjat stiga. Vid en ekonomisk återhämtning räknar Electrolux med att kostnaderna kommer att öka ytterligare."Vi har fortfarande en bit kvar innan vi har uppnått vårt mål med en genomsnittlig rörelsemarginal på 6 procent över en konjunkturcykel, men resultatet för tredje kvartalet visar tydligt på vår potential", skriver Stråberg.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro