ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"BBC-anställd ordnade flickor åt kändispedofiler"

Tomas Lundin · 6 Okt 2012
Uppdaterad 6 Okt 2012
"BBC-anställd ordnade flickor åt kändispedofiler" Jimmy Saville och Gary Glitter var stora stjärnor i brittisk tv. Glitter har sedan tidigare dömts för övergrepp mot barn i Vietnam.

"BBC-anställd ordnade flickor åt kändispedofiler" Jimmy Saville och Gary Glitter var stora stjärnor i brittisk tv. Glitter har sedan tidigare dömts för övergrepp mot barn i Vietnam. Foto: Scanpix/Montage


Allt fler kvinnor träder fram och berättar om övergrepp efter den brittiska tv-profilen Jimmy Savilles död. Nu framträder en bild av en kultur av övergrepp som skedde med BBC-personalens goda minne.

klar

Artikellänk är kopierad

I en tv-intervju berättar en kvinna om hur hon sett Jimmy Saville förgripa sig på en underårig flicka, samtidigt som glamrockaren Gary Glitter våldtog en 13-åring. En tredje känd brittisk nöjesprofil ska också ha närvarande vid tillfället och förgrep sig på två 14-åringar. Allt utspelade sig i programledaren Jimmy Savilles loge på 1970-talet.

Ett 40-tal kvinnor som var mycket unga vid tiden har nu trätt fram och berättat om övergrepp på det brittiska Public Service-bolaget under 1960- och 70-talet. Det senaste som framkommit är att en person på BBC kan ha haft som särskilt uppgift att skaffa fram flickor åt Jimmy Saville, Gary Glitter och andra män, skriver Daily Mail.

En före detta skönhetsmiss som hört av sig till BBC för en roll berättar att hon blivit våldtagen av en man i Savilles närhet. Mannen ska ha agerat som hallick åt Saville och de andra männen inom sexringen. Övergreppet skedde i ett rum på BBC med folk alldeles i närheten. Kvinnan berättar att hon kunde höra inspelningar av radioprogram samtidigt som Saville smedhjälpare förgrep sig på henne. 

BBC:s högsta chef har i ett massmejl uppmanat alla medarbetare som vet något att träda fram och tala med polisen. 

Både personer som varit direkt delaktiga i övergreppen och de som hjälpt till att tysta ner dem kan komma att ställa inför rätta.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro