ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Beachvolleyhall med strandkänsla invigs

Fabian Bengtsson · 4 Nov 2011
Uppdaterad 4 Nov 2011
– Utomhus har man vinden att tänka på och jag jobbar på att återskapa lukten av strand med hav, tång och grilldoft inne i hallen, säger Ulf Norman som här spelar med Simon Dahl och Gustav Svensson.

– Utomhus har man vinden att tänka på och jag jobbar på att återskapa lukten av strand med hav, tång och grilldoft inne i hallen, säger Ulf Norman som här spelar med Simon Dahl och Gustav Svensson. Foto: Christina Blom


Världens största beachvolleyhall invigs i Kviberg. Tilltalar känslor”

klar

Artikellänk är kopierad

När den nybyggda beachvolleybollhallen i Kviberg invigs i helgen kan den med sina 16 planer slå världsrekord. – En vanlig beachvolleyhall tilltalar dem som gillar sporten men den här tilltalar känslor och det känns som att vara på en strand, säger OS-spelaren Simon Dahl. Sammanlagt kostade bygget cirka 45 miljoner och stora resurser har lagts på att skapa känslan av solsemester. Ipanema, Bondi och Santa Monica, planerna har döpts efter stränder runt om i världen och väggarna i den stora lokalen har klätts med bilder på palmer och hav. I taket hänger lampor som sprider konstgjord solvärme. – Man blir inte brun men man kan odla växter i ljuset och palmerna i hörnet ska leva här, säger Ulf Norman, vd och medlem i Göteborgs Beachvolley Club som även driver hallen i Högsbo. Enligt honom har GBC sjudubblat sitt medlems-antal sedan 1999. – Under tolv år i hallen i Högsbo har vi fått en bra koll på branschen och där var vi den största inomhushallen i världen redan med tolv planer, säger Ulf Norman.

klar

Artikellänk är kopierad

Fabian Bengtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro