ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bebe Rexha om framgången: Har varit en virvelvind”

Natalie Demirian · 25 Sep 2018
Uppdaterad 25 Sep 2018
Bebe Rexha.

Bebe Rexha. Foto: Getty Images


Med flera miljarder lyssningar på streamingtjänsterna är Bebe Rexha, 29, en av de hetaste artisterna just nu. För Metro berättar hon om hur de senaste åren har varit och för– och nackdelarna med att vara i rampljuset.

klar

Artikellänk är kopierad

Med hitlåtar som ”Me, myself and I” med G-Eazy, ”Hey mama” med bland andra David Guetta och Nicki Minaj och ”In the name of love” med Martin Garrix hade Bebe Rexha redan flera världshits innan hon släppte sitt debutalbum ”Expectations” i somras.

På debutalbumet står hon med som både låtskrivare och producent på varje låt, ett album där även Max Martin är en av producenterna.

Din karriär har gått spikrakt uppåt. Hur skulle du beskriva de senaste åren?

– De senaste åren har varit en virvelvind, fylld med otroliga minnen och saker som jag bara kunde ha drömt om som en liten flicka. Det har varit en otrolig resa hittills.

Du är också låtskrivare, och du är en av låtskrivarna till ”The monster” av Eminem och Rihanna. Hur gick det till?

– Jag skrev låten med mina vänner och vi skickade till Eminems management och Eminem hörde den och älskade den. Och så fick han Rihanna på den.

Hur bestämmer du vilka låtar du ska behålla och vilka du ger till andra artister?

– Jag behåller låtar som jag känner mig väldigt fäst vid och som hjälper till att bygga upp det ”sound” som jag försöker åstadkomma för med det projektet.

Vad är för- och nackdelarna med att vara i rampljuset?

– En fördel är att det finns fler fördelar än nackdelar. Och en av fördelarna är att få träffa fansen och höra deras historier. Nackdelen är att jag är ifrån min hund Bear när jag turnerar.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag jobbar lite mer!

Planerar du på att komma till Sverige snart?

– Ja, jag skulle gärna vilja träffa mina svenska fans! Jag planerar en turné nu, för att kunna komma dit nästa år.

pil
Bebe Rexha

Namn: Bleta Rexha, artistnamnet är Bebe Rexha.Ålder: 29 år.Från: New York, USA.Gör: Artist, låtskrivare och musikproducent.Aktuell: Med debutalbumet ”Expectations” som innehåller hits som ”I’m a mess” och ”Meant to be”.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro