ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Bebis försvann från förskola – kvinna gripen för människorov

Karl Enn Henricsson · 22 Jan 2019
Uppdaterad 22 Jan 2019
En dubbelbarnvagn med ett barn i har försvunnit från en förskola i Göteborg.

En dubbelbarnvagn med ett barn i har försvunnit från en förskola i Göteborg. Foto: TT/Bugaboo.


En sex månader gammal flicka i en barnvagn försvann under tisdagen från en förskola i Göteborg. Ärendet rubricerades som människorov, och en stor polisstyrka sökte efter flickan. Men flickan återfanns av en väktare flera kilometer bort, och en kvinna greps misstänkt för människorov.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad har hänt?

Mamman har berättat att hon lämnade sin sex månader gamla bebis i en barnvagn utanför en förskola på Hisingen i Göteborg, strax före klockan två på tisdagseftermiddagen. Orsaken var att hon skulle hämta sitt andra barn inne på förskolan. När hon kom ut efter mellan fem och tio minuter senare var både barnvagnen och barnet borta, enligt polisen.

Hur såg insatsen ut?

– Vi har en jättestor sökinsats – en stor mängd polispatruller, hundförare, helikopter med mera, som söker för fullt i ett stort område. Vi har även larmat ut till kollektivtrafiken och taxi. Vi tittar även på övervakningskameror, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland.

Polisen rubricerar ärendet som människorov.

Vilka uppgifter om signalement fanns?

Då flickan försvann var hon klädd i en rosa overall, en blå pyjamas, en grön kofta och en grå stickad mössa. Barnvagnen är svart, av dubbelmodell och med en åkpåse. Vagnen är av märket Bugaboo.

Vilken eventuell bakgrund till händelsen finns?

– Vi vet inte om det är någon förbipasserande som bara tagit barnvagnen. Vi vet inte heller om det var planerat eller en tillfällighet, säger Peter Adlersson.

– I nuläget finns inga indikationer på att det finns något hotbild mot familjen, eller att någon tvist skulle ligga bakom.

På eftermiddagen meddelade polisen att en kvinna i 40-årsåldern hade gripits misstänkt för människorov.

Hur gick det till när flickan återfanns?

Strax före klockan halv fem larmade en okänd person väktare om att denne hittat en barnvagn och ett barn som stämde in på signalementet. Barnvagnen stod parkerad vid Coop i Bäckebol, flera kilometer från förskolan.

– Vi åkte ut och fastställde att det var rätt barn. Det verkade som att barnet mådde bra, säger Peter Adlersson.

Polisen kan inte säga exakt hur utförandet på dubbelvagnen var, men på bilden syns två vanliga utföranden av Bugaboos dubbelvagnar. Foto: Bugaboo.
Polisen kan inte säga exakt hur utförandet på dubbelvagnen var, men på bilden syns två vanliga utföranden av Bugaboos dubbelvagnar. Foto: Bugaboo.
klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro