ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bebis räddades ur stekhet bil

Leif Granlind · 18 Jul 2014
Uppdaterad 18 Jul 2014
På torsdagen uppdagades ett nytt fall med ett barn som lämnades ensam kvar i en stekhet bil. Bilden har inget med artikeln att göra.

På torsdagen uppdagades ett nytt fall med ett barn som lämnades ensam kvar i en stekhet bil. Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Alloverpress/Genre/Arkiv


En sex månaders bebis lämnades kvar i en stekhet bil. Händelsen är polisanmäld.

klar

Artikellänk är kopierad

En sex månaders bebis räddades ur en stekhet bil vid badplatsen Stallarna utanför Härnösand på torsdagen, skriver allehanda.se.

Händelsen är polisanmäld.

– Om vi hade kommit fem minuter senare vet jag inte om hon hade klarat sig, säger Sarah Nilsson till allehanda.se.

Hon var den som till slut tog ut bebisen ur bilen – som var olåst.

– Hon kan inte ha varit mer än sex månader och orkade inte ens skrika. Hon bara låg där helt tyst och flämtade. Det var minst trettio grader där inne och hon var alldeles våt av svett, säger hon. Efter att bebisen hade fått lite vatten verkade den må bättre.

När Sarah Nilsson försökte leta upp föräldrarna kommer en man gående.

– Han säger att det är han som är pappan till barnet, men att det inte var någon fara eftersom de hade kollat till henne var femte minut. Men det stämmer inte för paret som hittade henne först hade varit utanför bilen i minst tjugo minuter, säger hon till allehanda.se

Paret som hittade barnet först har polisanmält händelsen, skriver allehanda.se

– Ärendet rubriceras som framkallande av fara för annan. Vi kommer att utreda det vidare genom att undersöka barnet. Vi kontrollerar med en läkare om det barnet utsattes för utgjorde fara för det. Vi kommer även att ta kontakt med föräldrarna för att höra hur det kunde komma sig att det blev så här, säger Öst till allehanda.se.

Barn lämnades i stekhet bil i Skåne

Tvååring inlåst i varm bil – fördes till sjukhus

Polisen varnar: Lämna inte barn eller djur i bilen

Läkaren: Krossa rutan och rädda liv

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro