ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Beck klar för Way out west

· 20 Jan 2015
Uppdaterad 20 Jan 2015

Foto: Autumn De Wilde


klar

Artikellänk är kopierad

Beck gästar Göteborg i sommar.

Den amerikanske rockartisten är klar för Way out west.

– Det känns helt rätt, säger festivalens marknadschef Joakim Skoglund.

Ännu en stor artist är klar som dragplåster för 2015 års upplaga av Way out West. I dag kan Metro exklusivt avslöja att Beck är den senaste världsartisten som bokats till den populära musikfestivalen.

– Vi är verkligen råpeppade på det här. För första gången på 14 år kommer han till Sverige och väljer att göra det på Way out west. Det känns helt rätt, säger festivalens marknadschef Jokaim Skoglund.

Beck slog igenom under tidigt 90-tal och har sedan dess släppt en rad album med influenser från bland annat folk, funk, soul, hiphop och country.

–  Beck har alltid förnyat sig och gått sin egen väg vilket gör att han alltid har känts relevant.

Albumet ”Morning phase” som släpptes förra året togs väl emot av fansen och Beck är nominerad i fem kategorier i årets Grammygala i februari – bland annat för bästa album.

Succén gör bokningen ännu lite mer intressant, tycker Joakim Skoglund.

–  Dessutom vet vi att han just nu spelar in ett nytt album som förmodligen kommer att ta en helt annan vändning om vi känner honom rätt. Sjukt spännande!

Joakim Skoglund tror att Beck kommer att locka den äldre såväl som den yngre festivalpubliken, tack vare sin bredd. Festivalen räknar med att han kommer att bjuda på en mix av både nya och gamla låtar.

När kommer nästa artistsläpp?

– Med Beck, Patti Smith, Florence and the Machine, alt-J och många fler känner vi att stommen redan är grymt stark, men vi kommer inte att slappna av för det. Låt oss konstatera att det kommer mera.

Way out west går av stapeln i Göteborg den 13 till den 15 augusti.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro