ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Becksvart parkingivning - livas upp med inridande Lucia

Olle Warnhammar · 13 Dec 2013
Uppdaterad 13 Dec 2013
Helen Svenstam, projektledare på Parkförvaltningen – Vi ville göra något med en annorlunda infallsvinkel och göra det i mörkret och använda element som ljus och eld som inte går att göra på sommaren, säger Helen Svenstam, om parkinvigningen, där det även bjuds på varm saft och kakor till de trehundra första besökarna.

Helen Svenstam, projektledare på Parkförvaltningen – Vi ville göra något med en annorlunda infallsvinkel och göra det i mörkret och använda element som ljus och eld som inte går att göra på sommaren, säger Helen Svenstam, om parkinvigningen, där det även bjuds på varm saft och kakor till de trehundra första besökarna. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Angereds stadspark 
  Helen Svenstam rekommenderar varma kläder och tjocka sulor i vinterkylan men tror inte att Lucia kommer att frysa på sin häst, trots att hon rider in mot slutet av invigningen.
  – Jag hoppas att hon har bra kläder på sig under lucialinnet.
Angereds stadspark Helen Svenstam rekommenderar varma kläder och tjocka sulor i vinterkylan men tror inte att Lucia kommer att frysa på sin häst, trots att hon rider in mot slutet av invigningen. – Jag hoppas att hon har bra kläder på sig under lucialinnet.Foto: Christina Blom

Isande vinterkyla och nattsvart mörker. Invigningen av Angered stadspark i dag klockan tre är kanske inte den mest typiska parkinvigningen, medger Parkförvaltningen. Men eftermiddagen ska räddas av en inridande Lucia.

– Det kändes som ett naturligt inslag dagen efter Lucia, att göra något med en annorlunda infallsvinkel, säger Helen Svenstam, projektledare på Parkförvaltningen.

Renoveringen av Angereds stadspark är en del i satsningen Utveckling Nordost, för att stärka Angereds identitet och skapa möjligheter för jobb i området. Med värmande eldar, eldshower och en sångkör hoppas parkförvaltningen kunna liva upp stämningen när det blir mörkt kring klockan fyra i eftermiddag. Sist ut är en ridande Lucia på hästrygg med ett släptåg av tärnor.

– Plötsligt ser man något som lyser långt borta och kommer närmre och närmre på hästrygg, säger Helen Svenstam.

– Det kommer att bli väldigt effektfullt när hon skrider fram.  

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Warnhammar
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro