ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bedragare länsade 95-årings konto och visade "fuck you" – gripna

Alva Forsberg Fierro · 6 Nov 2015
Uppdaterad 6 Nov 2015

Foto: Polisen


Männen utgav sig för att vara från Postkodlotteriet” – och lurade till sig bankkort och pinkod från en 95-årig kvinna. När de länsade kontot gjorde en av männen en segerdans och visade ”fuck you” åt kameran. Nu har två män gripits för brott mot äldre.

klar

Artikellänk är kopierad

Söndagen den 27 september ringde det i telefonen hemma hos den 95-åriga kvinnan. En man presenterade sig och sa att han ringde från ”Postkodlotteriet” – och att kvinnan hade vunnit, rapporterar TV4:s ”Brottsplats Sverige”.

►LÄS MER: Här länsar han 95-åringens konto – och visar "fuck you" åt kameran

Mannen berättade för kvinnan att hon vunnit och strax efter det ringde två män på kvinnans dörr och bad att få hennes bankkort och pinkod för att kunna överföra vinsten till henne.

– I stället tömde de hennes bankkonto på pengar. Totalt 14 000 från tre olika bankomater, säger Jan Olsson på polisens nationella bedrägericenter till Metro.

De misstänkta fångades på övervakningsbilder vid en bankomat i Kungsängen, nordväst om Stockholm. En av männen sågs ta några danssteg för att sedan visa finger rakt in i kameran. 

Polisen har efterlyst gärningsmännen och under fredagen anhölls en 20-årig man på sannolika skäl misstänkt för fem fall av grova stölder samt ett försök till grov stöld. En 16-åring är också anhållen misstänkt för grov stöld och medgärningsman i flera av de brott som 20-åringen häktats för.

►LÄS MER: Bedragare lurade man med Downs syndrom att tömma sitt konto

Männen har systematiskt sökt upp äldre personer i deras hem och uppgett att de har en lotterivinst att hämta ut. När de väl tagit sig in i bostaden har de stulit kontokort, kontanter och andra värdesaker. Majoriteten av städerna har ägt rum i Stockholmsområdet – i Täby, Farsta och Kungsängen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro