ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bedragare lurade tjejer på Tinder med Lucas, 24, bild – nu vill han varna andra

Karolina Skoglund · 16 Jan 2015
Uppdaterad 16 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Den fejkade profilen på Lucas till vänster. Bilden till höger har ingenting med Lucas eller det fejkade kontot att göra.
Den fejkade profilen på Lucas till vänster. Bilden till höger har ingenting med Lucas eller det fejkade kontot att göra.

Lucas Kalda har varit i kontakt med minst fem tjejer på Tinder. Åtminstone en av dem har han bokat en dejt med. Problemet är bara att det inte är Lucas – bara hans bilder. 

Modellen Lucas Kalda, 24, fick sig minst sagt en överraskning när han plötsligt fick ett meddelande på Facebook från en för honom främmande tjej. Hon kontaktade honom där eftersom han, enligt henne, inte dykt upp på deras dejt som de bokat genom Tinder. Snabbt insåg han då att något var fel, eftersom han dels inte har Tinder och dessutom bor i Milano. 

– Direkt blev jag irriterad att någon har uppgett sig för att vara mig, men mer över vad den personen kan ha sagt till de tjejer han/hon har pratat med, säger han. 

Lucas vet inte hur länge personen varit aktiv, men veckan innan upptäckten ska personen ha bestämt träff med en tjej som då gått för att möta ”honom”. 

Det första han gjorde var att mejla Tinder om problemet. Något som visade sig vara förgäves.

– De skyller allt på att deras konton är kopplade till Facebook och att jag ska ta kontakt med Facebook för att hitta det fejkkonto som startat Tinder-profilen. 

Via Facebook uppmanade han då folk att ta kontakt med honom om någon har ”matchat” med kontot. Det slutade med att fem tjejer hörde av sig. Alla hade de haft kontakt med ”honom” på Tinder.

– Det gjorde att de här tjejerna kunde anmäla kontot och förhoppningsvis försvinner det så snabbt som möjligt. Att få direkt kontakt med personen är tyvärr omöjligt.

Lucas Kalda väljer nu att berätta om sin erfarenhet för att varna andra, eftersom han insett hur enkelt det är att skapa ett fejkkonto och leka någon annan på Tinder eller Facebook.

– Men det viktigaste är att jag vill att alla ni tjejer som träffar killar på Tinder tänker efter innan ni träffar någon. Få så mycket information ni kan och om ni inte har gemensamma vänner så försök prata med personen på telefon, Skype eller liknande innan ni bestämmer att träffas. I fallet med tjejen som skulle träffa "mig" så hände ingenting men man vet aldrig vad som skulle kunna ha hänt. 

I en tråd på Flashback diskuteras hur bra det "funkar" att använda knyckta modellbilder på Tinder, vilket tyder på att det kanske inte bara är Lucas och de tjejer "han" varit i kontakt med som utsatts. 

”Jag testade först några dagar med mina egna bilder. Inte en enda matchning. Skapade en ny Facebook och använde male model-bilder. Ungefär alla jag swipade grönt på gillade mig tillbaka. Vissa var dessutom villiga att träffas och knulla efter 1 minut” skriverett alias. 

Ett annat skriver:

”Antagligen så är det just modellbilder man ska gå efter. Googlar man ’male model’ ser man inte ett jävla leende. Den här trollade jag med en gång, funkade finfint” och länkar till en bild på en manlig modell. ​

Metro har sökt Tinder för en kommentar utan resultat. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro