ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Bedragare misstänks ha lurat till sig miljoner via dejtingapp

Filip Joelsson · 30 Nov 2018
Uppdaterad 30 Nov 2018
En man i 30-årsåldern misstänks ha lurat till sig miljonbelopp från flera olika kvinnor som han fått kontakt med via Tinder.

En man i 30-årsåldern misstänks ha lurat till sig miljonbelopp från flera olika kvinnor som han fått kontakt med via Tinder. Foto: IBL


En man i 30-årsåldern misstänks ha använt sig av dejtingappen Tinder för att lura till sig miljontals kronor från ett flertal kvinnor. "Han berättade att han jobbade på bank", säger en av kvinnorna som lurats till GT.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen misstänks ha kommit i kontakt med kvinnorna via falska konton på dejtingappen Tinder.

Sammanlagt ska mannen ha kommit över fem miljoner kronor genom att lura elva kvinnor, skriver GT.

– Han berättade att han jobbade på bank och hade hand om olika utdelningar till förmånskunder och att det för tillfället skulle delas ut en ny summa pengar, säger en av kvinnorna som mannen lurat, till tidningen.

Via sms och samtal ska mannen ha förmått kvinnorna att signera olika avtal med bank-id. Signaturer som sedan gjort att mannen kunnat föra över pengar från kvinnornas konton samt ta snabblån i deras namn.

Den misstänkte mannen hade precis avtjänat ett fängelsestraff för samma typ av bedrägerier när de nya satte igång, enligt GT.

Mannen åtalas nu för flera fall av grovt bedrägeri och riskerar ett flerårigt fängelsestraff.

– Det här är något i en egen klass, säger Åklagaren Olof Sahlgren till GT.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro