ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bedragare på Blocket lurade resesugna

Fredrik Beckman · 23 Sep 2011
Uppdaterad 23 Sep 2011
I ett desperat försök att få tag i bedragaren satte mannen in några öre i taget på hans konto och skrev korta meddelanden i meddelandefältet. 

I ett desperat försök att få tag i bedragaren satte mannen in några öre i taget på hans konto och skrev korta meddelanden i meddelandefältet.  Foto: Polisen


Man lurades på 22 000 kronor för presentkort på resor. 22-årig göteborgare åtalades i går. Kan ha varit målvakt åt bedragaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett av bedragarens offer, en man från Stockholm, lockades med tre presentkort värda 10 000 kronor styck. Han skulle få köpa dem för 8 000 kronor. Trots att han kollade upp den som ringde, en ”Jonas”, och att allt inte stämde blev han övertalad att sätta in pengar. Allt lät trovärdigt. Presentkorten hade vunnits på Bingolotto och adressen stämde inte för att han hade flyttat. Så var det inte. Mannen blev lurad på drygt 22 000 kronor. Någon säljare fick han inte tag på. Kontot han hade satt in pengar på gick till en 22-årig göteborgare som pratade dålig svenska. I ett desperat försök att få tag i bedragaren satte han in några öre, flera gånger samma dag, på bedragarens konto och skrev meddelanden i det korta meddelandefältet. Det var uppmaningar som: ”DuÅkerIn!”, ”Polis­anmäld!”, ”BeJonasRinga”. Men det hjälpte inte. Den vältalige ”Jonas” var som bortblåst. I stället åtalades den 22-årige göteborgaren för bedrägeriet, och för att ha lurat ytterligare fem personer, bland annat från Stockholm och Malmö, på tusentals kronor. I förhör nekar han till brott. Han säger att det är en kamrat som han lärt känna som har använt hans konto och satt in pengar. Han har dock fått del  av dem, eftersom kamraten bjöd på resa till Egypten. Den kamrat han pekar ut är känd av polisen sedan tidigare. Det är en göteborgare i dryga 20-årsåldern som tidigare är dömd för både bedrägeri och förtal. Om det finns misstankar mot honom har de dock inte lett till åtal i den här härvan.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro