ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bedragaren Vincent åtalas – ska ha lurat åldringar på hyra

Clarence Frenker · 5 Mar 2012
Uppdaterad 5 Mar 2012

Foto: Scanpix/Polisen


Han anses vara en av Sveriges ­­vär- ­­­sta sol- och vårare. I dag ställs storbedrag­ar­en Vincent Carlsson, 64, på nytt inför rätta för att ha svindlat åldringar på stora summor pengar. Bedragare. Han anses vara en av Sveriges ­­vär- ­­­sta sol- och vårare. I dag ställs storbedrag­ar­en Vincent Carlsson, 64, på nytt inför rätta för att ha svindlat åldringar på stora summor pengar.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag inleds rättegången mot storbedragaren Vincent Carlsson, 64, i Attunda tingsrätt i Sollentuna. Han står åtalad för grovt bedrägeri, grov stöld och försök till grovt bedrägeri mot arton äldre damer och två män från Skåne i söder till Husum i norr – de flesta av offren är födda på 1920-talet.

Enligt åtalet, som väcktes förra veckan, ska Vincent Carlsson ha sökt upp de företrädesvis äldre damerna utanför deras hem eller vid mataffärer. Sen ska han ha utgett sig för att vara representant för deras hyresvärd eller bostadsrättsförening och erbjudit gratis månadshyror om de betalar tre månadshyror i förskott på plats.

I de flesta fall handlar det om belopp på 15 000–20 000 kronor. Utöver erkännanden i vissa fall utgörs bevisningen i huvudsak av övervakningsfilmer som fångat den 64-årige bedragaren på bild och offrens vittnesmål.

– Flera har berättat att de knappt vågat anmäla eftersom de känt sig så lurade och dumma efteråt. Så han har varit väldigt övertygande, säger Lars Tyllered.

Rättegången beräknas pågå i tre dagar.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro