ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Begick sexbrott mot 12

Daniel Olsson · 13 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

• Lurade småflickor att skicka sexbilder • Dömd till fängelse

klar

Artikellänk är kopierad

Metro den 22 januari.
Metro den 22 januari.

Den 37-årige mannen manipulerade småflickor till att skicka sexbilder på sig själva via internet. Nu döms han till två och ett halvt års fängelse för sexbrott mot tolv flickor.En flicka var elva år när hon skickade nakenbilder till mannen och följde hans uppmaning att ringa upp honom på telefon och stöna medan han tillfredsställde sig själv. Själv beskriver han sina sexdiskussioner med unga flickor på ungdomssidan Jesper.nu som ett förebyggande arbete för att flickorna inte ska utnyttjas av nätpedofiler.– Jag vet att många har sex på riktigt för tidigt och att man kan träffa människor på internet som inte är snälla, har han sagt i förhör.– Jag tycker om att hjälpa människor som mår dåligt.

Att han uppgav att han var tio år yngre förklarar han med att han slant på tangentbordet och råkade trycka på fel knapp. Däremot har han ingen som helst förklaring till varför han bett flickorna att skicka bilder. Han säger själv att han inte attraheras av unga flickor.

Göteborgs tingsrätt skriver i sin dom att 37-åringens manipulativa sätt har påverkat flickornas mående och kränkt deras integritet. Bland annat har ett par av flickorna trott att de var förlovade med mannen. En flicka hade köpt en förlovningsring till sig själv.

Mannen döms för sexuellt övergrepp mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande och ska betala sammanlagt 430 000 kronor till de tolv flickorna.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro