ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Begränsning av gratismusik i Spotify

Aron Andersson · 14 Apr 2011
Uppdaterad 17 Apr 2011

Foto: Scanpix


Lyssna på en låt max fem gånger i gratis-Spotify. Nu begränsas den fria tillgången till musik.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu begränsar svenska musiktjänsten Spotify sina gratisversioner. Användare kan bara lyssna på en låt fem gånger.

METROLÄSARNA: VI BETALAR INTE FÖR SPOTIFY Spotify kan användas gratis, med reklam mellan låtarna, eller så kan användaren betala en månadsavgift för att slippa reklam. Gratisanvändarna har fram tills nu haft tillgång till nästan alla låtar och kunnat lyssna i 20 timmar per månad. Denna tid kommer nu att begränsas till 10 timmar i månaden. Dessutom kommer det alltså bara gå att lyssna på samma låt fem gånger. Ändringarna börjar gälla efter att du använt tjänsten i sex månader.

Ändringen misstänks vara ett sätt att locka fler användare till att betala för ett Spotify-abonnemang. Regeländringen sammanfaller med ett erbjudande om att testa betalversionen gratis i en månad. – Vår främsta prioritet är att behålla gratistjänsten, som har gjort Spotify så populärt, och det här är en balansering av våra prioriteringar, säger Ken Parks, ansvarig för innehåll på Spotify, i ett uttalande. I dag har Spotify över en miljon betalande användare.

MER PÅ METRO.SE:LADDA NER METROS GRATIS NYHETSAPP

NORSKA WIMP UTMANAR SPOTIFY

NU FÅR SPOTIFY SE UPP – SONY SKAPAR KONKURRENT

INQ CLOUD TOUCH MED INBYGGT SPOTIFY

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro