ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Behov och nolltolerans – dags för budgetdebatt

Edvin Gepertz · 20 Jun 2011
Uppdaterad 20 Jun 2011
Johan Nyhus (S) och Rikard Ljunggren (M).

Johan Nyhus (S) och Rikard Ljunggren (M).


Majoriteten vs oppositionen. Budget-battle i kommunfullmäktige i Göteborg. Metro listar politikerlagens tre viktigaste satsningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Studentrabatt på kollektivtrafik, jämställda löner, nolltolerans mot klotter eller storsatsning på förskola. I dagens budgetdiskussioner redogör partierna för vad de vill satsa på i Göteborg.  – Den största satsningen som sticker ut är kvaliteten i förskola och skola. Där har vi bland annat en satsning på informations- och kommunikationsteknologin, säger Rikard Ljunggren, budgetsekreterare för moderaterna i Göteborg.

Socialdemokraternas budgetsekreterare Johan Nyhus, lyfter i stället fram satsningen på förskolan och jämställdhet. – Vi ser att vi har en del löneskillnader som inte är befogade och vill jobba effektivt med att få jämställda löner, säger han.

S och M väljer olika budgetvägar inom skolan, barn- och äldreomsorgen. – De väljer en pengamodell där varje huvud får en summa pengar, vi vill fördela efter behov, säger Johan Nyhus (S). – I slutändan är det ingen öronmärkning av resurserna. Vi ser till att pengarna hamnar där de ska, säger Rikard Ljunggren (M).

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro