ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Behöver vi kosttillskott?

Jim "Slim Jim" Roslund · 21 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2017

Slim Jim - träning, kost och sunt förnuft

klar

Artikellänk är kopierad

Behöver vi kosttillskott?, och i så fall varför? Hjälper dom oss verkligen vid träning eller ger dom oss falska förhoppningar? Har vi blivit lurade av en kommersiell massindustri eller finns det en poäng i deras budskap? Vad ska man tänka på om man ska välja kosttillskott?

Dessa frågor är jag ganska säker på att det är flera av er som ställt sig. Det finns idag en uppsjö av olika preparat som antingen ska hjälpa oss bygga muskler, bränna fett, förbättra vår återhämtning mm. Även om man som person både är kritisk och realistisk är det inte konstigt att man lockas av detta budskap. Då många av oss har en inre målbild som gång på gång driver oss till gymmet, löpspåret eller promenadrundan, vill vi självklart optimera våra resultat. Så fungerar vi människor.

Jag ska dela med mig av mina tankar samt ge er ett par ingångsvärden. Förhoppningsvis kommer detta leda till att ni själva lättare kan ta beslutet om kosttillskott är något för just er.

Om någon ställer mig frågan om huruvida jag anser att en person ska äta kosttillskott hade jag svarat;- Helst inte, det är alltid bäst att utgå från en naturlig kost. Om man därefter ställt mig frågan jag själv använder kosttillskott hade svaret blivit;- Ja, det gör jag absolut. Hur kommer då detta sig? Är jag ytterligare en människa som inte lever som jag lär?•• Min åsikt

Svaret på resonemanget är att jag av praktiska skäl annars inte klarar få i mig den näringsmängd jag behöver. Precis som för många av er andra så arbetar jag mycket, tränar mycket, har ett aktivt socialt liv samtidigt som min fysiska målsättning är ganska högt uppskruvad. Under dessa förutsättningar klarar jag vid dagens olika skeden inte alltid att få i mig det energi- och vitaminintag jag skulle behöva. Att då ta hjälp av tex. proteintillskott, återhämtningsdrycker och olika fetter är en stor hjälp och avlastning. Detta gör min vardag mycket mer enkel samtidigt som jag alltid vet att inte ”slösar bort” tränings- och återhämtningstillfällen.

Däremot anser jag inte att vi har behov av allt det som marknaden erbjuder. Jag ska försöka sondera terrängen åt er lite.

Vad man däremot ska vara noggrann med är kvaliteten på de kosttillskott som finns på marknaden. Precis som inom alla andra framgångsrika branscher finns det leverantörer som satsar på kvantitet och lågprisprodukter. Skillnaden mellan två kosttillskott som på pappret verkar identiska kan vara enorm. Dessutom tillsätts i många fall en massa kemikalier som kan vara direkt skadliga för din hälsa.Det är inte heller omöjligt att ni springer på produkter som innehåller dopningsklassade substanser, företrädesvis prohormoner. Anledningen till detta är ofta en slarvig framställningsprocess eller ett ibland medvetet val av tillverkaren. Många produkter är definitivt inte tillräckligt kvalitetskontrollerade och innehållsdeklarerade.•• Ett varningens finger

Skriv till mig och berätta om er målsättning, hur ni lever samt hur ni tränar. Jag ska försöka återkomma med vilket/vilka typer av kosttillskott jag tror skulle vara rätt för just dig.•• Vill ni ha råd om vilken typ av kosttillskott som passar just er?

klar

Artikellänk är kopierad

Jim "Slim Jim" Roslund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro