ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Belgare bekämpade terrorlarm – med kattbilder

Ida Gustafsson · 23 Nov 2015
Uppdaterad 23 Nov 2015

Polisen bad Twitteranvändare att sluta lägga ut bilder på de pågående polisinsatserna i Bryssel. Användarna svarade, något oväntat, med ett massivt flöde av kattbilder.

klar

Artikellänk är kopierad

En av katterna som postades av belgiska Twitteranvändare under gårdagskvällen.
En av katterna som postades av belgiska Twitteranvändare under gårdagskvällen.Foto: Twitter

Stämmingen är spänd i Bryssel efter att nivån för terrorhot höjts till den högsta nivån. I dag är skolorna stängda och invånarna uppmanas att hålla sig borta från folktäta platser som shoppinggator, köpcentrum och kollektivtrafik. 

När polisen sent i går kväll inledde ett flertal insatser i Bryssel dämpades inte direkt oron.

► LÄS MER: Polisinsats avbruten i Bryssel

Inläggen på Twitter flödade om vad som var på gång och många delade även med sig bilder, skriver flera medier världen över som bland annat Aftonbladet, australiska ABC News och BBC.

Till slut blev inläggen så många att belgiska myndigheter såg sig tvungna att mana till besinning på sociala medier. Risken fanns ju att de misstänkta terroristerna bara behövde kolla in på Twitter för att veta var polisen slog till någonstans. 

► LÄS MER: Dystert Bryssel under terrorhot 

Belgarna förstod. 

Och inläggen under hashtaggen #brusselslockdown ändrade inriktning. I stället för bilder på tungt beväpnade poliser delade Twitter-användarna med sig av kattbilder. 

Den som spanar in hashtaggen får se katter med autmatvapen, Grumpy cat som Darth Vader och katter som mest bara är söta.

En Twitter-användare uttryckte sin uppskattning i ett inlägg: ”Grattis Belgien. Ni vann internet i natt”, krönt med en dj:ande kattgif. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro