ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Belgare byggde bajsmaskin

Tomas Lundin · 14 Maj 2012
Uppdaterad 14 Maj 2012
Belgare byggde bajsmaskin Cloaka Professional är belgaren Wim Delvoyes verk. Två gånger om dagen matas den, en gång om dagen bajsar den.

Belgare byggde bajsmaskin Cloaka Professional är belgaren Wim Delvoyes verk. Två gånger om dagen matas den, en gång om dagen bajsar den. Foto: Scanpix


Det mest omtalade utställningsföremålet på mångfasetterade Museum of Old and New Art på Tasmanien är inte en mumie eller ett tavla.

klar

Artikellänk är kopierad

Den belgiska konstnären Wim Delvoye har byggt en maskin som härmar matsmältningssystemet. Två gånger om dagen matas maskinen och klockan 14 varje dag lättar den på trycket och producerar något som i allt väsentligt är bajs.

En besökare beskriver upplevelsen för nyhetsbyrån Reuters som "en överväldigande attack på sinnena". 

Museet, vars motto är att "chocka, förolämpa, informera och underhålla" har även andra uppseendeväckande verk. Chris Offills verk "Holy Virgin Mary" består exempelvis av porrtidningar och elefantbajs. 

En annan version av bajsmaskinen Cloaca Professional kommer snart att bli granne med Mona Lisa på Louvren i Paris, enligt Reuters.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro