ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Belgiska småflickor begravda _ mördarjakt fortsätter

Stockholm TT · 3 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

När de båda hittades döda förra veckan, nästan tre veckor efter det att de försvann i samband med en kvartersfest i Liège i östra Belgien, konstaterades det också att Nathalie hade våldtagits. De hade eftersökts i hela landet, med efterlysningsaffischer uppsatta överallt. Men de hittades mindre än en kilometer från platsen där de sågs sista gången; en bar där två av föräldrarna och syskonen fanns.

Deras kroppar låg i en dagvattenkanal i ett otillgängligt område intill järnvägsspår som går genom staden. De hade mött döden direkt efter försvinnandet, eller de närmaste dagarna därefter. En häktad Fruktansvärda minnen väcktes till liv igen, minnen av pedofil- och mordhärvan med Marc Dutroux för tio år sedan. Dutroux och medhjälpare rövade bort och våldförde sig på sex småflickor. Två mördades, två svalt ihjäl i en källare där de hölls fångna och två undkom med livet.

Dutroux-fallet skakade landet och myndigheterna fick nedgörande kritik för sin oförmåga att handla i tid och föra en ordentlig utredning.

Nathalies och Stacys öde har kopplat järngrepp på Belgien igen. En person sitter häktad sedan drygt två veckor, en 38-årig pedofil med tidigare domar mot sig som bor nära platsen där de hittades mördade. Nekar Han nekar och hittills har inga av de prover som tagits kunnat knyta honom till flickornas död. Men fler resultat från prover som tagits på flickorna och i området där de hittades ska bli klara under veckan.

Tills vidare sitter mannen kvar i häkte på indicier. Han var på kvartersfesten och var borta i tre dagar efter det att morden inträffade. När han kom till polisen självmant hade han rakat huvudet och har inte kunnat redogöra för vad han gjorde under kvällen.

Till skillnad från Stacys begravning skedde Nathalies i stillhet, privat, i lördags.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro