ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bengt, 89, misshandlades till döds – polisen vädjar om hjälp

Johan Wikén · 10 Dec 2015
Uppdaterad 10 Dec 2015
Polisen vill ha hjälp att hitta de som dödade Bengt Bergman.

Polisen vill ha hjälp att hitta de som dödade Bengt Bergman. Foto: TT/Privat


Bengt Bergman, 89 år, misstänks ha blivit rånad för att sedan misshandlas till döds. I samråd med anhöriga släpper polisen namn och bild på Bengt – och vädjar om tips från allmänheten för att gripa de skyldiga.

klar

Artikellänk är kopierad

I fredags kväll, strax före midnatt, hittades 89-åriga Bengt Bergman utanför en matbutik i Eskilstuna. Han var svårt skadad och skickades med ambulans till sjukhus. På söndagen avled han.

Polisen misstänker att Bengt misshandlades till döds i samband med att han utsattes för ett grovt rån. Hittills har de inte lyckats ringa in någon misstänkt gärningsman.

– Vi har ingen skäligen misstänkt, säger Lars Franzell, som leder utredningen på Eskilstunapolisen, till   Aftonbladet.

LÄS MER: 20-åring gav pengar till tiggare – blev misshandlad

Därför väljer polisen att, i samråd med anhöriga, gå ut i medier med namn och bild på 89-åringen. De vill ha hjälp av allmänheten med att kartlägga Bengt Bergmans sista dygn innan han blev överfallen.

”Det är också av intresse att vi får kunskap om Bengts liv i övrigt, vilka han umgåtts med, föreningstillhörighet etc. All information kan vara av stort värde för utredningen”, skriver polisen på sin webbplats.

Det var vid 23.40-tiden fredagen den 4 december som 89-åringen hittades i en bil på baksidan av Lidl i Råbergstorp i Eskilstuna.

Har du gjort iakttagelser som kan vara till nytta i utredning? Hör av dig till polisen på telefonnummer 114 14. 

LÄS MER: Fler skottskadas i Sverige – men totalt sett minskar våldet

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro