ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Benjamin, 18, och Anders, 39, fortsätter hatas för sin kärlek

Aron Andersson · 4 Dec 2015
Uppdaterad 6 Dec 2015

Foto: Privat


Det är 20 år mellan Benjamin och Anders. Trots att de snart varit tillsammans i två år fortsätter de få hat och kommentarer. Jag har förlorat jättemånga vänner”.

klar

Artikellänk är kopierad

När Benjamin Skoglund, 18, berättade om sin kärlek till Anders Sjöholm, 39, på Facebook i april i år drunknade inlägget i kommentarer.

Även om flera kommentarer var positiva fick paret motta mycket hat. Framförallt är det många som reagerar på åldersskillnaden. De värsta påhoppen kommer med anklagelser om pedofili.

– Det är klart att man lägger märke till det när det är något negativt. Men jag känner inte de här personerna personligen så det är inget som rör mig. Jag vet vem jag är, sa Benjamin till Metro då.

►LÄS MER: Gayparet hatas för sin relation – för att det skiljer 20 år mellan dem

Nu har han gjort en ny uppdatering där han skriver om att trakasserierna fortsatt:

”Snart har vi varit tillsammans i 2 år, på dom här två åren har mordhot och trakasserier varit en del av våran vardag. Det är så sjukt tragiskt att än idag så får vi ta emot en hel del hatmeddelanden och hot för inläggen jag skrev i april”, skriver han bland annat.

När Metro pratar med Benjamin igen förklarar han att det inte bara är okända eller anonyma personer som det blivit problem med.

– Det är nära vänner och bästa vänner som vänt ryggen till. Jag har förlorat jättemycket vänner. Men det har liksom inte gjort så mycket för jag har haft mycket vänner och har behållit de närmaste, säger Benjamin.

– Men det är lite tråkigt när man har umgåtts med folk som alltid hälsat i skolan som plötsligt börjar titta åt ett annat håll och låtsas som de inte känner en. Det är det som är det jobbigaste, säger han.

►LÄS MER: Benjamin, 18: Jag är gay, inte sexgalen

För någon månad sedan fick paret också motta ett hot som gick över gränsen, och som de polisanmälde. Men utredningen lades ner.

– Det är lite tråkigt att personer ska behöva stå ut med sådant här, alla är inte starka individer. Men det är därför jag vill synas, för att visa andra att det är okej att vara som du vill.

Han berättar att han gärna själv hade hjälpt till att hålla föredrag i skolor för att motverka homofobin.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro