ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Benjamin Ingrosso vann Melodifestivalen – representerar Sverige i Eurovision

Filip Joelsson · 10 Mar 2018
Uppdaterad 10 Mar 2018
Benjamin Ingrosso dansade loss, och "Dance you off" är Sveriges bidrag i Eurovision.

Benjamin Ingrosso dansade loss, och "Dance you off" är Sveriges bidrag i Eurovision. Foto: IBL


Benjamin Ingrossos bidrag "Dance you off" gick hem hos både det svenska folket och den internationella juryn. Nu väntar Eurovision i Lissabon.

klar

Artikellänk är kopierad

Det svenska folket har sagt sitt. Den internationella juryn har sagt sitt. Storfavoriten Benjamin Ingrosso vann finalen i Melodifestivalen på Friends Arena i Solna, och får nu representera Sverige vid Eurovision Song Contest i Lissabon i maj.

– Tack Sverigeee, skrek Ingrosso när han steg upp på scenen för att riva av vinnarbidraget ”Dance you off” en andra gång.

Ingrosso kammade hem tolva efter tolva från den internationella juryn, och när deras röster var sammanräknade låg han på en förstaplats, tätt följd av Felix Sandman vars bidrag ”Every single day” också gick hem internationellt sett. John Lundvik låg trea, men med en rejäl poänglucka upp till toppduon.

Och det var egentligen bara mellan Benjamin Ingrosso och Felix Sandman det fanns någon finalspänning att tala om. När svenska folkets röster fördelades, artist efter artist, så stod det klart att det var någon av de två som skulle vinna. Och den här gången tyckte folket i stugorna precis som den internationella juryn.

– Vi ska dela på den här! Vi kan såga den i två delar. Eller nej det får vi inte göra. Men vi kan ha den varannan vecka, sade Benjamin Ingrosso till Felix Sandman under segerintervjun på scenen, och syftade på vinnarpokalen.

– Vi är väldigt nära vänner och det har varit ett nöje att köra hela den här karusellen tillsammans, sade Benjamin Ingrosso till Felix på scenen.

Kvällens jumboplats tilldelades Mendez och bidraget ”Everyday”. Men han stod samtidigt för kvällens revansch. Den internationella juryn gav honom två ynka poäng, medan svenska folket placerade honom som kvällens tredje bästa bidrag.

Renaida skrev melodifestivalhistoria under kvällen, då hon fick framföra sitt bidrag två gånger. Medhörningen strulade, och hon skrek ”jag hör ingenting, jag skulle vilja börja om” mitt under sitt direktsända bidrag ”All the feels”. Hon slutade, efter ett strulfritt andra försök, på en niondeplats.

pil
Finalplaceringar

1. Benjamin Ingrosso med ”Dance you off” 181 poäng

2. Felix Sandman med ”Every single day” 158 poäng

3. John Lundvik med ”My turn” 128 poäng

4. Samir & Viktor med ”Shuffla” 114 poäng

5. Mariette med ”For you” 113 poäng

6. Liamoo med ”Last breath” 105 poäng

7. Margaret med ”In my cabana” 103 poäng

8. Martin Almgren med ”A Bitter lullaby” 84 poäng

9. Renaida med ”All the feels” 81 poäng

10. Rolandz med ”Fuldans” 75 poäng

11. Jessica Andersson med ”Party voice” 70 poäng

12. Méndez med ”Everyday” 64 poäng

Källa: Källa: SVT

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro