ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Benjamin Ingrosso: "Topp fem hade varit fantastiskt"

Natalie Demirian · 11 Maj 2018
Uppdaterad 12 Maj 2018
Benjamin Ingrosso.

Benjamin Ingrosso. Foto: Karl Anton Björkman/Getty Images


Succé, fiasko eller mittemellan? Det är dags för final i Eurovision Song Contest i Lissabon. Metro tar pulsen på Benjamin Ingrosso.

klar

Artikellänk är kopierad

Har du gjort några ändringar i numret?

– Vi har finslipat på grejer, typ som vissa rörelser som jag tog ut lite för mycket. Men den stora skillnaden nu kommer att vara sången. Det finns ingen sång på tracks längre, vilket jag tror kan vara en fördel. Det många kan tro när man ser mitt nummer är att det inte är live, utan mer som en musikvideo. Särskilt med sättet vi klipper på. Då kan det vara bra att man i musiken verkligen hör att det är live.

Nicken är kvar?

– Nicken är kvar! Men den är inte lika stor! Jag har dragit ner på den lite, så det är mer en nick med ögonen än med huvudet.

Vilka känns som de största konkurrenterna?

– Det är de låtarna eller de nummer som sticker ut. Det har ju varit mycket snack om Netta från Israel som har låten ”Toy” är hon bland annat kyckling-sjunger. Sjukt cool badass-brud-låt. Norge och Alexander Rybak har sin show där han ritar grejer på scen i luften, Spanien har en väldigt fin ballad, Frankrike har en fin låt med fint budskap. Men jag tror att det man inte får glömma bort är att när det väl sänds så kommer säkert 80 procent av tittarna inte ha hört eller sett bidragen innan. Det är verkligen de där tre minuterna på scenen som gäller, där kan allt vända.

Hur tror du att det går för dig? Helt ärligt nu!

– Jag hoppas att det kommer att gå bra så klart, det har ju gått väldigt bra för Sverige de senaste åren, vi har väl kommit topp fem förutom när vi har vunnit. Jag har väldigt mycket press på mig på det sättet. Men som jag har sagt förr så kan jag inte göra mer än mitt bästa och för mig är det här ett jättebra forum eftersom att min internationella release börjar nu. Att då starta det hela med att vara med i Eurovision är i vilket fall som helst en väldigt bra plattform. Jag är så tacksam över att jag ens får stå på den scenen. Sedan vore det ju så klart en stor bonus med en bra placering.

Vilken placering skulle du vara nöjd med?

– Topp fem hade varit fantastiskt. Då vet jag att jag inte gör svenskarna besvikna.

Vilka är dina största farhågor inför dina tre minuter på scen?

– Farhågor tror jag att man alltid har, även när man står på Mello-scenen. Att man ska snubbla eller så. Peppar, peppar, ta i trä. Men, det är ju bara tre minuter. Det är bara att gå upp och köra, sedan får det bli som det blir.

Vad ser du mest fram emot?

– Jag ser fram emot att få göra den där lilla nicken i tv och veta att rätt många tittar. Det är ju min dröm att stå och uppträda på stora scener. Jag vill ju underhålla, jag älskar det. Jag ska bara försöka njuta av de där tre minuterna.

Vilka har du med dig som stöd?

– Mitt skivbolag, och så kommer min tjej och hennes familj. Och min mamma kommer till semifinalen, men inte till finalen.

Kommer det att filmas till ”Wahlgrens värld”?

– Nej, det är min mamma och syrras program. Jag tittade på det för första gången på länge nyligen som en vanlig tittare och tyckte att det var jättekul, jag förstår verkligen varför folk tycker om det. Jag har inte haft tid att vara med, jag tillbringar nästan all tid i studion eller så har jag varit i Los Angeles. Men är jag hemma och käkar middag och de filmar, så filmar de. Eller när vi alla är på resa. Men filmteamet följer inte med mig.

”Dance you off” handlar om ditt dåvarande ex som nu är din flickvän igen, Linnea Widmark. Hur är det att sjunga en låt där du kände en sak när den skrevs, men inte längre känner så i dag?

– Det är rätt skönt faktiskt! Förra året, när jag gjorde ”Good lovin’” i Melodifestivalen, så hade vi precis gjort slut och jag var hjärtekrossad och mådde väldigt dåligt. Men det var ändå en glad låt och man mindes de fina stunderna. Så då hade det nog känts jobbigare att sjunga ”Dance you off” som handlar om att gå vidare. Men nu kan jag sjunga den och ha fullt fokus på mitt uttryck och framträdande utan att vara rädd för att börja gråta eller nåt! Hennes föräldrar sa till mig häromdagen att ”vi kom att tänka på det, att låten som vann Melodifestivalen 2018 faktiskt handlar om vår dotter”. Det är ju rätt sjukt egentligen.

Det blir ju en del internationella intervjuer i och med Eurovision. Vad ställer de för frågor?

– Eurovision-folket tycker att det är väldigt kul att Charlotte Perrelli tidigare var min faster och att hennes barn är mina kusiner. Och Sebastian Ingrosso frågar de om mycket också i och med Swedish House Mafia. De frågar också om jag skäms över min mamma för att hon aldrig har vunnit Mellon. Det gör jag så klart inte!

Fullständigt namn: Benjamin Daniele Wahlgren Ingrosso.

Ålder: 20 år.

Gör: Artist och låtskrivare.

Aktuell: Tävlar för Sverige i Eurovision Song Contest med bidraget ”Dance you off”.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro