ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bensinpriset höjs med tio öre

Stockholm TT · 18 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

De ledande svenska bensinbolagen höjde på tisdagen sina riktpriser på 95-oktanig bensin med 10 öre till 10:61 kronor per liter. Riktpriset för diesel höjdes samtidigt med 10 öre till 10:59 kronor per liter.

Enligt Tomas Nilson, presschef på Motormännens Riksförbund, beror höjningen på stigande världsmarknadspriser sedan månadsskiftet. Han bedömer hittills prisutvecklingen som lugnare än väntat i höst, bland annat eftersom den amerikanska oljeindustrin sluppit orkanskador. -Jag trodde det skulle gå upp under hösten. Men vi fick inte orkanerna i USA, som vi hade förra hösten. Så att det har legat på en beskedligare nivå ett tag nu, säger Nilson. Veckorna fram till årsskiftet är säsongsmässigt en period med dämpade bensinpriser. -Men det är svårt att sia om framtiden. Om det blossar upp konflikter i de vanliga oroshärdarna runt om i världen kan det ändras snabbt, säger Nilson. Den 18 juli höjde de stora svenska bensinkedjorna sina riktpriser till den hittills högsta nivån, 12:89 kronor per liter. Sedan dess har en rad riskfaktorer försvunnit, varpå bensinpriset har sänkts med 18 procent.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro