ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Berlin firade i ösregn

metro · 14 Jul 2014
Uppdaterad 16 Jul 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT

Över en kvarts miljon människor firade Tysklands VM-guld på Unter den Linden och vid Brandenburger Tor i Berlin på söndagskvällen. Även på andra platser i Tyskland firades det – hela natten.

Trots att regnet öste ner vallfärdade berlinare och turister till paradgatan för att se matchen mellan Tyskland och Argentina på storbildsskärmar och dricka litervis med öl. När Mario Götze gjorde det förlösande målet i 113:e minuten i förlängningen exploderade folkhavet i ett glädjerus.

– Det var ett roligt drama. Tyskland blir världsmästare för första gången på 24 år. De senaste åren har de spelat riktigt bra och haft en lagkänsla av världsklass så de förtjänar det här. Tränaren Joachim Löw har också mycket med det här att göra. Det har varit nära förut, men nu har det äntligen räckt, sade Mario Görb, 25 år, från Berlin som såg matchen vid Brandenburger Tor.

Fyrverkerier och flaggor

Efter matchen sköts det fyrverkerier, och folk klädda i de tyska färgerna svart, gult och rött vandrade omkring och viftade med flaggor och sjöng. Bilar körde runt och tutade, bland annat på Kurfürstendamm, och bussarna fick köra omvägar för att ta sig fram när trafiken korkade igen.

– De har dominerat matchen och gjort ett vackert mål. De har under hela turneringen spelat suveränt och blivit välförtjänta världsmästare, sade Torsten Möller, 45 år, från Berlin som följt matchen på den så kallade fanmejlen.

Landar på tisdag

I Hamburg firade över 50 000 människor på Heiligengeistfeld och efter slutsignalen fortsatte festen i stadsdelen Sankt Pauli.

Olympiastadion i München och Commerz-bank Arena i Frankfurt har varit fullbokade i dagar av alla fans som ville se matchen.

På tisdag förmiddag landar det tyska landslaget på flygplatsen Tegel i Berlin. Enligt Berliner Zeitung ska de bussas in till Brandenburger Tor där hundratusentals tyskar förväntas hylla sina VM-hjältar. De tyska tv-kanalerna ZDF och ARD sänder direkt.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro