ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Berlusconi: Vi har INTE haft en affär

TT · 29 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Rykten om att Berlusconi om att han haft en affär med 18-åriga Noemi Letizia har envis hängt sig kvar trots premiärministerns upprepade försök till dementi.

Rykten om att Berlusconi om att han haft en affär med 18-åriga Noemi Letizia har envis hängt sig kvar trots premiärministerns upprepade försök till dementi.


klar

Artikellänk är kopierad

Det stormar åter kring Italiens skandalomsusade premiärminister Silvio Berlusconi. Tidigare affärer som handlat om korruption har han lyckats krångla sig ur. Den senaste, en sexskandal, har kostat honom äktenskapet och tränger nu också in i det politiska livet.Den 72-årige Berlusconi har förgäves försökt värja sig mot ryktesspridningen om att han haft en sexuell relation till en 17-åring med modellambitioner. På torsdagen försvarade han sig än en gång offentligt.Ryktesspridningen sköt fart då hans andra hustru, 52-åriga Veronica Lario, fick nog när mångmiljardären uppvaktade Noemi Letizia på hennes 18-årsdag med en påkostad present. Lario, som begärt skilsmässa, ska ha påpekat att Berlusconi minsann inte hunnit besöka deras tre gemensamma barns 18-årspartyn.Pressen och vänsteroppositionen har inte varit sena att begära att Berlusconi ska förklara sig. Till och med det romersk-katolska etablissemanget, som vanligtvis sluter upp bakom honom, har kritiserat premiärministern för att föregå med dåligt exempel. Trots att Berlusconi talat ut i en pratshow i en tv-kanal som han själv kontrollerar har det inte räckt."Inte sant"I samtal med medier på torsdagen ställde och besvarade Berlusconi frågan om han haft "ett förhållande, låt oss säga hett eller mer än hett" med tonåringen, och svaret blev:- Absolut inte.Berlusconi sade sig också vara medveten om att han skulle tvingas avgå om ryktena vore sanna.Samma dag trädde även hans barn fram till hans försvar.- Att skymfa min far är att skymfa mig som kvinna och mor som förmedlar de värderingar jag lärt av mina föräldrar till mina barn, sade 42-åriga Marina Berlusconi, äldst av barnen.Expojkvän vittnarFör de tre barnen som Berlusconi har tillsammans med Lario blev det för mycket när oppositionsledaren Dario Franceschini i den pågående valrörelsen ställde frågan "Skulle du vilja att dina barn uppfostrades av denne man?". Det är ingen politisk fråga och de enda som kan besvara den är barnen själva, sade de tre barnen i ett gemensamt uttalande.Berlusconis svaghet för kvinnor är allmänt känd. Hur mycket som kan tillskrivas en uppslitande skilsmässa som avhandlas offentligt är svårt att avgöra. Mycket står på spel, då Berlusconis medieimperium värderas till 60 miljarder kronor.Berlusconi har sagt att han lärt känna flickan genom hennes föräldrar som han umgåtts med i åratal. Prekärt för honom är att 18-åringens tidigare pojkvän hävdar att Berlusconi kontaktade henne direkt förra året.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro