ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Berlusconis avgång "en fråga om timmar"

TT · 7 Nov 2011
Uppdaterad 8 Nov 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Två journalister som står nära Italiens premiärminister Silvio Berlusconi säger att han kan avgå redan på måndagen. Uppgifterna fick den italienska börsen att vända uppåt.

– Att Berlusconi är på väg att avgå är klart. Det är en fråga om timmar, vissa säger minuter, säger Giuliano Ferrara, redaktör på dagstidningen Il Foglio.

Franco Bechis, vice vd på den Berlusconivänliga dagstidningen Libero, sade på Twitter att premiärministern kommer att avgå på måndagskvällen eller tisdag morgon.Berlusconi själv säger dock att ryktena om hans avgång är ogrundade, rapporterar nyhetsbyrån Ansa. – Ryktena om min avgång är grundlösa och jag förstår inte hur de har börjat cirkulera, ska Berlusconi ha sagt till sina medhjälpare enligt Ansa.

Reuters citerar samtidigt ett skriftligt uttalande från Fabrizio Cicchitto, gruppledare i parlamentet för Berlusconis parti.

"Jag talade med premiärministern för en kort stund sedan och han sade åt mig att ryktena om hans avgång saknade grund", skrev Cicchitto.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro